ההנחיות הרשמיות של גוגל לגבי תוכן בינה מלאכותית 2023 [תרגום]
מזמן לא קראתם פוסט על בינה מלאכותית, נכון? 🙂 אז גוגל שחררה אמש את ההנחיות הרשמיות שלה והגישה הכללית שלה לגבי תוכן בינה מלאכותית ושילובו במנועי החיפוש, אז מכיוון שאין תרגום רשמי בעברית, סחבק ישב ותרגם עבורכם, ויש שם דברים מאוד מעניינים… תהנו 😉
אנו בגוגל מאמינים כבר המון זמן רב בכוחה של הבינה המלאכותית לשנות את היכולת לספק מידע מועיל. בפוסט זה, נשתף עוד על האופן שבו תוכן המיוצר ע"י בינה מלאכותית משתלב בגישה ארוכת השנים שלנו להראות תוכן מועיל לאנשים בתוצאות החיפוש.
מתגמלים תוכן באיכות גבוהה, לא משנה איך הוא מיוצר
מערכות הדירוג של גוגל שואפות לתגמל תוכן מקורי ואיכותי המפגין תכונות של מה שאנו מכנים E-E-A-T: מומחיות, ניסיון, סמכותיות ואמינות. אנו משתפים מידע נוסף על כך באתר How Search Works שלנו.
ההתמקדות שלנו היא באיכות התוכן, במקום כיצד התוכן מיוצר, היא הקו המנחה שעזר לנו לספק תוצאות אמינות ואיכותיות למשתמשים במשך השנים.
לדוגמה, לפני כ-10 שנים, היו חששות מובנים לגבי עלייה בתוכן בייצור המוני, אך נוצר על ידי אדם. אף אחד לא היה חושב שזה הגיוני שנכריז בתגובה על איסור על כל תוכן שנוצר על ידי אדם. במקום זאת, היה הגיוני יותר לשפר את המערכות שלנו כדי לתגמל תוכן איכותי, כפי שעשינו.
התמקדות בתגמול על תוכן איכותי היא הליבה של גוגל מאז שהתחלנו. וזה נמשך גם היום, כולל באמצעות מערכות הדירוג שלנו שנועדו להציג מידע אמין, ומערכת התוכן המועילה שלנו. מערכת התוכן המועילה הוצגה בשנה שעברה על מנת להבטיח טוב יותר שהמחפשים מקבלים תוכן שנוצר בעיקר עבור אנשים, ולא למטרות דירוג במנועי חיפוש.
כיצד אוטומציה יכולה ליצור תוכן מועיל?
כשמדובר בתוכן שנוצר באופן אוטומטי, ההנחיה שלנו עקבית כבר שנים. שימוש באוטומציה – כולל בינה מלאכותית – ליצירת תוכן שמטרתו העיקרית היא לתמרן את הדירוג בתוצאות החיפוש מהווה הפרה של מדיניות הספאם שלנו.
לגוגל ישנם שנים רבות של ניסיון בהתמודדות עם אוטומציה בניסיון לשחק בתוצאות החיפוש. מאמצי המלחמה בספאם שלנו – כולל מערכת SpamBrain שלנו – יימשכו, בכל מקרה של יצירת ספאם.
עם זאת, חשוב להכיר בכך שלא כל שימוש באוטומציה, כולל יצירת בינה מלאכותית, הוא ספאם. אוטומציה שימשה זה מכבר ליצירת תוכן מועיל, כגון תוצאות ספורט, תחזיות מזג אוויר ותמלילים. לבינה המלאכותית יש את היכולת להניע רמות חדשות של ביטוי ויצירתיות, ולשמש כלי קריטי כדי לעזור לאנשים ליצור תוכן מעולה באינטרנט.
זה עולה בקנה אחד עם האופן שבו תמיד חשבנו על העצמת אנשים עם טכנולוגיות חדשות. אנו נמשיך לנקוט בגישה אחראית זו, תוך שמירה על רף גבוה לאיכות המידע ומועילות התוכן בתוצאות החיפוש.
העצות שלנו ליוצרים השוקלים יצירת תוכן בינה מלאכותית
כפי שהוסבר, בכל אופן שמופק תוכן, אלו המחפשים הצלחה בתוצאות החיפוש של גוגל, צריכים לחפש לייצר תוכן מקורי ואיכותי הפונה קודם כל לאנשים, המפגינים איכויות E-E-A-T.
יוצרים יכולים ללמוד עוד על הקונספט של E-E-A-T בדף העזרה שלנו ליצירת תוכן מועיל, אמין, ופונה קודם כל לאנשים. בנוסף, עדכנו את העמוד הזה עם כמה הדרכות לגבי חשיבה במונחים של מי, איך ולמה ביחס לאופן הפקת התוכן.
הערכת התוכן שלך בדרך זו, בין אם אתה משתמש בתוכן שנוצר ע"י בינה מלאכותית או לא, תעזור לך להישאר במסלול עם מה שהמערכות שלנו מבקשות לתגמל.
שאלות ותשובות
לעזרה נוספת, הנה מספר תשובות לשאלות שאולי יהיו לך לגבי תוכן בינה מלאכותית וגוגל.
האם תוכן בינה מלאכותית נוגד את הנחיות החיפוש של גוגל?
שימוש הולם בבינה מלאכותית או אוטומציה אינו נוגד את ההנחיות שלנו. מה שחשוב זה שהוא (התוכן) לא משמש ליצירת תוכן שנועד כדי לעשות מניפולציות על דירוגי תוצאות החיפוש, דבר הנוגד את מדיניות הספאם שלנו.
מדוע מנוע החיפוש של גוגל לא אוסר על תוכן בינה מלאכותית?
אוטומציה שימשה זה מכבר בפרסום כדי ליצור תוכן שימושי. בינה מלאכותית יכולה לסייע וליצור תוכן שימושי בדרכים חדשות ומרגשות.
איך מנוע החיפוש של גוגל ימנע מתוכן בינה מלאכותית באיכות ירודה להשתלט על תוצאות החיפוש?
תוכן באיכות ירודה אינו אתגר חדש בפני גוגל, צריך להתמודד איתו. אנו מתמודדים עם תוכן באיכות ירודה שנוצרה הן על ידי בני אדם והן על ידי אוטומציה במשך שנים. יש לנו מערכות קיימות כדי לקבוע את מועילות התוכן. מערכות אחרות פועלות כדי להעלות את דיווחי החדשות המקוריים. המערכות שלנו ממשיכות להשתפר באופן קבוע.
כיצד תתייחס גוגל לתוכן בינה מלאכותית שעלול להפיץ מידע שגוי או סותר קונצנזוס בנושאים חשובים?
בעיות אלו קיימות גם בתוכן שנוצר על ידי אדם וגם בתוכן שנוצר על ידי בינה מלאכותית. לא משנה איך התוכן מופק, המערכות שלנו עושות הכל כדי להציג מידע באיכות גבוהה ממקורות אמינים, ולא מידע שסותר קונצנזוס מבוסס היטב בנושאים חשובים. בנושאים שבהם איכות המידע חשובה ביותר – כמו מידע בריאותי, אזרחי או פיננסי – המערכות שלנו שמות דגש גדול עוד יותר על אותות של אמינות.
כיצד מנוע החיפוש יכול לקבוע אם נעשה שימוש בבינה מלאכותית עבור ספאם בתוצאות החיפוש?
יש לנו מגוון מערכות, כולל SpamBrain, שמנתחות דפוסים ואותות כדי לעזור לנו לזהות תוכן זבל, לא משנה איך שהוא מיוצר.
האם תוכן בינה מלאכותית ידורג גבוה בחיפוש?
שימוש בבינה מלאכותית אינו נותן לתוכן פריבילגיה מיוחדת או יתרונות מיוחדים. זה רק תוכן. אם הוא שימושי, מועיל, מקורי ומספק היבטים של E-E-A-T, הוא עשוי להצליח בחיפוש. אם לא, כנראה שלא.
האם עלי להשתמש בבינה מלאכותית ליצירת תוכן?
אם אתה רואה בבינה המלאכותית דרך חיונית לעזור לך לייצר תוכן מועיל ומקורי, אולי כדאי לשקול זאת. אם אתה רואה בינה מלאכותית כדרך זולה וקלה לדירוג ומניפולציות במנועי חיפוש, אז לא.
האם עלי להוסיף שורות כותרת \ מחבר לכל התוכן שלי?
אתה צריך לשקול ליצור קווי כותרת מדויקים של מחבר כאשר הקוראים היו מצפים לכך באופן סביר, כמו כל תוכן שבו מישהו עלול לחשוב, "מי כתב את זה?".
האם עלי להוסיף גילוי נאות לגבי בינה מלאכותית או אוטומציה בתוכן שלי?
גילוי נאות לגבי בינה מלאכותית או אוטומציה שימושיים עבור תוכן שבו מישהו עלול לחשוב "איך זה נוצר?". שקול להוסיף זאת כאשר הדבר צפוי באופן סביר.
האם אני יכול לרשום "בינה מלאכותית" כמחבר התוכן?
מתן כותרת "בינה מלאכותית" למחבר התוכן, היא כנראה לא הדרך הטובה ביותר לפעול כפ"י ההמלצות שלנו כדי להבהיר לקוראים מתי AI הוא חלק מתהליך יצירת התוכן.
מקור: https://developers.google.com/search/blog/2023/02/google-search-and-ai-content
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!