בניית אתרים לעורכי דין
בניית אתרים לעורכי דין זה דבר די מורכב, צריך מצד אחד לשדר אמינות ורושם ראשוני טוב, להתחשב במגבלות של ועדת האתיקה וגם לשדר במינימום מקום על הדף את המקצועיות והניסיון שלכם. במאמר זה נלמד כיצד עושים זאת.
עורכי דין מכל סוג ומכל תחום זוהי זירה מאוד תחרותית כיום, ואפילו במדינה קטנה כמו שלנו, כיצד תהפוך את אתר האינטרנט שלך למושך ואטרקטיבי שימשוך אליך הרבה פניות ע"י בניית אתרים נכונה?
רבים הם הפורטלים המשפטיים שתופסים כל חלקה טובה בגוגל, מה שאנחנו צריכים לעשות הוא ליצור בידול מהם ולמשוך את הגולש דווקא לתוצאת החיפוש שלנו, דבר זה אנחנו יכולים לעשות ע"י תגיות META פשוטות (דיסקיפשן למשל) עם טקסט נכון. וכמובן ע"י קידום אתרים נכון ומקצועי, אבל מה קורה אחרי שהתברגנו בתוצאות החיפוש הראשונות של גוגל והגולשים הגיעו אלינו? כיצד נגרום להם לפנות?
בניית אתרים לעורכי דין – קודם כל המקצועיות והאמינות!
זהו בהחלט הדבר הראשון שצריכים לקחת בחשבון כאשר בונים אתרים לעורכי דין.
ולמה החלטתי לפחות את המאמר עם האמינות? מכמה סיבות:
1. אתר האינטרנט שלך הוא בעתם כרטיס הביקור שלך באינטרנט, המון אנשים יקלידו את שמך בגוגל (גם עם שמעו עליך בחיים האמיתיים) והם רוצים קודם כל את עורך השין שלהם אמין ומקצועי!
2. גם לאחר שביצעת עבודת קידום אתרים מעולה בגוגל ותפסת את המקומות הראשונים – אנשים הקליקו על השם שלך והגיעו לאתר, אמינות ומקצועיות זה מה שיגרום להם ליצור קשר!
3. רבים היום מסתובבים עם דעות קדומות על עורכי דין (אני לא חושב שצריך להרחיב בנושא), ולכן האמינות והביטחון שהאתר והטקסט משרה על הגולש הינם חלק חשוב בהחלטה עם ליצור איתך קשר או לא.
ואיך אנחנו עושים את זה?
תמונה – ראשית לדעתי יש לשים תמונה בולטת, אפילו בחלק ה- HEADER של האתר על מנת ליצור מעטפת אחת של ידע מקצועי (כל עמודי האתר) סביב אותו עו"ד, עוד אפקט שזה נותן – הגולש יודע "עם מי יש לו עסק", זה יותר קרבה, וקרה יוצרת אמינות! כבר הזכרתי שזה אחד הדברים החשובים היותר בבניית אתרים לעורכי דין.
תשקיעו באותה תמונה ואפילו קחו צלם מקצועי שיעשה זאת עבורכם! קחו בשחבון שההשלכות של התמונה הקטנה הזאת היא חלק חשוב בהחלטה של לקוח גולש אקראי אם ליצור קשר או לא!
מה כדאי לשלב בגרפיקה? כל עו"ד ותחום העיסוק שלו, למשל: תעבורה – הגה או מכונית, פלילי – אזיקים או פטיש של בית משפט, וכו….
אילו אלמנטים יש לשלב במהלך בניית אתרים לעורכי דין?
קודם כל כמו שכבר הזכרנו – רצוי מאוד לשלב צמונה של עורך הדין או עורכי הדין (במקרה של של משרד) על מנת ליצור את הקונוטציה הראשונית עם הגולש, ותק המשרד גם הוא מאוד חשוב שישולב בגוף הטקסט. מה עושים עם משרד חדש? איפה קיבל את התואר במשפטים, כיהן ביצע את ההתמחות, חברויות בארגונים כאלו ואחרים ופעילות למען הקהילה וכו'! כל בדל מידע אשר מייצג בכבוד את פעילותו של עורך הדין, במקרה זה רצוי ומומלץ מאוד אף לקחת כותב טקסט שיווקי אשר ידע להוציא מהחומר את המיטב.
מכתבי תודה וקטעי עיתונות – חשוה מאוד לשים באתר מכתבי תודה מלקוחות וקטעי עיתונות שמדברים על פסדי דין תקדימים שיצרת, חשוב שידעו על פועלך כמה יותר, זה נותן לך גושפנקא של איכות מול הלקוח.
פסקי דין ותקדימים – חשוב לשלב באתר האינטרנט פרוטוקולים והחלטות של בית המשפט על זיכויים של לקוחות פסקי דין שנטו לטובתם של לקוחות, וגם זאת על מנת לספק גושפנקא של אמינות ועשיה.
בלוג מאמרים ידע מקצועי – מאוד מאוד חשוב!! גם על מנת להביע ידע מקצועי וזה גם דבר מעולה מבחינת גוגל שיזהה תוכן איכותי וכמה שיותר אצלך באתר!
אפשר לקחת תקדימים של פסקי דין ולנתח אותם, לספר על מקרים מורכבים של לקוחות בבית המשפט (כמובן בעילום שם) ולחוות חוות דעת אישית על חקיקה כזו או אחרת. מעבר לכך ניתן להפעיל מקבצי שאלות ותשובות ואפילו להכניס פורום לאתר ולתת לגולשים לקחת חלק בפעילות ע"י שכך שהם שואלים שאלות באתר.
יצירת קשר מיידית – אחד הדברים החשובים ביותר! לתת ללקוח את כל פרטי יצירת הקשר (טלפונים, אימייל, פקס) ישר לעין! עדיף לשלב זאת אפילו בפוטר. יש לציין אף במקרים אחדים (למשל: עורכי דין פליליים), שניתן ליצור קשר 24 שעות ביממה ומידה ואתה עושה זאת.
בעצם להעביר את הגולש מהשלב של גולש לשלב שהוא יוצר קשר ומדבר ושומע את הקול שלך, זה כבר יוצר הרבה יותר קרבה ואמינות. הכווינו לקוחות ליצור את הקשר הראשוני דרך אתר האינטרנט.
בין כל האלמנטים השונים, יש לקחת בחשבון דברים שאי אפשר לשלב, בגלל המגבלות של ועדת האתיקה של לשכת עורכי הדין, זה משתנה מפעם לפעם וכדאי להתעדכן בכל פעם שניגשים לתהליך בניית האתר.
בתמונה: חלק מהאתרים של עורכי דין שבנינו וכבר מככבים במנועי חיפוש. צילומסך.
בניית אתרים לעורכי דין – האווירה זה חלק מאוד חשוב
צריך תמיד ליצור אווירה של ביחד, וזאת נעשה ע"י הצבעים, זכרו שזהו חלק חשוב בבניית אתרים לעורכי דין – מכיוון שעורך הדין מלווה את הלקוח בתהליך מסויים (וזה לא משנה באיזה תחום), זהו תהליך שאתם צריכים לעבור ביחד, לכן חשוב ליצור את האווירה הזאת כבר בשלב הרושם הראשוני.
זכרו שהלקוח צריך לסמוך עליכם – הרי אף אחד לא יסגור עסקה עם מישהו, ובמיוחד עורך דין אם הוא לא סומך עליו. אתם צריכים להשרות ביטחון, להראות שאתם מבינים עניין ואתם אלו שידאגו לו בתהליך המשפטי כזה או אחר.
בעניין זה גם חשוב להדגיש, וזה בעצם הנקודה הבאה – קווים סולידיים ונקיים! לא להתפרע עם הצבעים, לשדר מקצועיות, לשר "ישר ולעניין"! בלי גרפיקה מרשימה מידי, אם כי מכובדת וראויה נכון לאתר בעידן האינטרנט של שנת 2011.
איך נכנה את זה… לא לעשות אתר "שעף על עצמו" (סלנג), זה לא אתר בידור ולא אתר אופנה, זה אתר של בעל מקצוע מכובד ואמין! זה הדבר הראשון שאתם צריכים לקחת בחשבון בתהליך בניית אתרים לעורכי דין.
בניית אתרים לעורכי דין – הפסיכולוגיה שמאחורי הקליקים
לסיכום: אתר האינטרנט צריך לשדר את האווירה במשרד שלכם, אם אתם משכירים משרד יוקרתי, דואגים שיהיו תעודות תלויות על הקירות וספרים על המדף, למה שלא תעשו זאת באתר האינטרנט שלכם?
האווירה של "הביחד", מידע, אמינות, כתיבה בנימה אישית ועוד, כל אלו יוצרים אצל הלקוח מתווה על אישיותך ועל פועלך, הוא צריך לדעת שאתה מקצועי, שאתה אמין, ושאתה חזק! אחד הדברים החשובים ביותר שהלקוח מצפה מעורך הדין שלו הוא שיהיה חזק! שידע לגונן עליו בהליך המשפטי.
כמו אותו אח קטן המצפה שהאח הגדול והחסון ירחיק ממנו את נילדים הרעים הרחוב, בדיוק כך, הלקוח תריך לראות בך את האיש החזק ומבין העניין שירחיק ממנו כל מיני גורמים זדוניים (כך הם רואים את הצד השני).
בניית אתרים לעורכי דין משלבת המון פסיכולוגיה, וכשעושים זאת נכון – אתר האינטרנט שלך הופך לאחד הדברים הטובים ביותר שקרו למשרד שלך.
עצה מניסיון בכל הקשור לאתרי עורכי דין: השאירו את רוב התכנים בשפה נגישה למשתמש. אתרים מקצועיים רבים (אומנם הניסיון שלי בא מתחום עריכת החשבון, אבל אני מניח שזה דומה), נופלים ביצירת תכנים מקצועיים מידי ולא מובנים על ידיד הלקוחות, דבר זה פוגע בחווית המשתמש ובסופו של דבר מזיק לסיכויי ההמרה של האתר שלך.