כך תוציא יותר מה CMS שלך מול מנועי חיפוש
הקמת אתר אינטרנט, הזנת תכנים ופרסמת פה ושם אבל אתה בונה על תנועה לא מעטה ממנועי חיפוש … במאמר זה שיגע יותר בעניין של פורטלים אשר רובם ככולם מנוהלים ע"י מערכת לניהול תוכן (CMS) אתן כמה טיפים כיצד לייעל את האתר של מול מנועי חיפוש ע"י שימוש נכון במערכת.
היתרון הגדול במערכות לניהול תוכן הוא שהכל נשמר בבסיס הנתונים וניתן לעשות שינוי גורף בכל מבנה האתר ע"י שינוי של קובץ אחד בלבד, או מספר קבצים בודדים (תלוי באיזו מערכת) ובכך לגרום לשינוי למאות ואלפי עמודים בו זמנית. כיצד אנחנו נמצלים יתרון זה וגורמים לתכנים הרבים שהעלנו לפורטל להתקדם במנועי חיפוש?
1. כלל בסיס, אבל למי שעדיין בכל זאת אין – תגיות META, כותרת עמוד שהיא גם תחת תגית H1, תאור שהוא גם תגית H2, תגיות אלו מאוד חשובות, למהדרין ניתן גם להוסיף KEYWORDS למרות שגוגל מייחס להן חשיבות אפסית.
2. גם די טריוויאלי אבל – RSS, מקל על רובוטים של מנועי החיפוש ויש סברה בקרב מקדמים שהרובוט אפילו נרשם לערוץ הרסס שלך ודולה ממנו כותרות במידה והפורטל מתעדכן בתדירות גבוהה. זהו דבר שמגביר משמעותית את קצב האינדוקס של תכנים חדשים.
2. מפת אתר גרסה קלה. לשלוח לגוגל מפת אתר (XML) ומעבר לכך ליצור גרסה קלה – גרסה שאינה גרפית אלה טקסטואלית נטו אשר ממפה את המאמרים בפורטל שלך בהיררכיה פשוטה שהרובוטים יכולים לקרוא בלי בעיה.
3. תגיות – אם תסתכלו בתחתית מאמר זה תוכלו לראות תיוגים של מאמר זה, מעבר לעובדה שכל תגית זהו עמוד שמתאנדקס בפני עצמו וגם דבר הממפה בעיני הגולשים את המידע בצורה טובה יותר – גם הטקסט עצמו רלוונטי למאמר ואלו דברים שמנוע החיפוש סורק. מעבר לתגיות שמופיעות בכל מאמר קיים גם "ענן התגים" בד"כ בסיידבר (בר צדדי) של האתר, ושוב… זה טקסט וקישורים רלונטיים ופנימיים שהרובוט סורק.
4. הקפידו שהתפריט שלכם (ניווט באתר) יופיע גם ב HEADER וגם ב FOOTER ויקשר לקטגוריות ולתת קטגוריות.
5. מאמרים דומים – ניתן ליצור ממשק "מאמרים דומים", למשל עם נכנסתי למאמר בנושא בניית אתרים – המערכת תציג עוד מאמרים דומים, זאת ע"י שימוש בשדות הכותרת, כותרת המשנה והתיוג שלהם (בבסיס הנתונים) ושליפת נתונים משם. גם כאן מעבר לאינדוקס מהיר וטוב יותר יש את האפקט של יותר תוכן רלוונטי בדף, ומבחינת גוגל – יותר תוכן רלוונטי ואיכותי = יותר למעלה בתוצאות.
6. על אותו עקרון אפשר להוסיף "מאמר הבא הקודם" בכל עמוד תוכן, פשוט לכו לפי המספור בבסיס הנתונים
חשוב לציין שזוהי אופטימיזציה נכונה והיא תגביר את את האפקט של כל עמוד ועמוד באתר שלך איך אינה תחליף לתהליך קידום אתרים אורגני, עדיין יש להכניס הרבה קישורים לאתר "ולטפח את הדומיין", שוב אציין שהמון תוכן בידיים זה המון כוח וברגע שהמון נתונים נאגרים אצלך בבסיס הנתונים – ניתן לעשות איתם ניסים ונפלאות כמו צבא שצועד קדימה באלפי שאילתות חיפוש במנועי החיפוש השונים באינטרנט.
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!