קרבות הבינה המלאכותית – גוגל מציגה את הצ'טבוט המתחרה שלה מול ChatGPT
מנכ"ל גוגל, סונדאר פיצ'אי פרסם אמש רשומה בבלוג הרשמי של גוגל תחת הכותרת "An important next step on our AI journey" (השלב החשוב הבא במסע הבינה המלאכותית שלנו). ובו הוא מציג את הצ'טבוט מבוסס הבינה המלאכותית שגוגל עומדים לשלב בקרוב במנוע החיפוש שלהם, ויקרא שמו בישראל…Bard \ בארד, טוב, נו.. לא ממש בישראל, בשלב הראשון הוא ישולב ב Google.com ומשם יתחיל להטמע במנועי החיפוש הלוקאליים של גוגל, וגם כמובן בישראל.
הבוט החדש של גוגל יתבסס על הבינה המלאכותי שפיתחה החברה אשר נקראת לאמדה LaMDA, ראשי תיבות של Language Model for Dialogue Applications, והוא אמור להיות העוזר האישי שלכם ולסייע כמעט בכל דבר ע"י כתיבת טקסט פשוט בשפתכם, בדומה למתחרה ChatGPT.
לדברי גוגל כפי שנכתב בבלוג :
זוהי תקופה מרגשת באמת לעבוד על הטכנולוגיות הללו כאשר אנו מתרגמים מחקרים ופריצות דרך עמוקות למוצרים שבאמת עוזרים לאנשים. זה המסע שעברנו עם דגמי שפה גדולים. לפני שנתיים חשפנו את הדור הבא של יכולות שפה ושיחה המופעלות על ידי מודל השפה שלנו ליישומי דיאלוג LaMDA.
עבדנו על שירות בינה מלאכותית לשיחות ניסיוני, המופעל על ידי LaMDA, שאנו קוראים לו בארד (Bard). והיום, אנחנו עושים צעד נוסף קדימה על ידי פתיחתו לבודקים מהימנים לפני הפיכתו לזמין יותר לציבור בשבועות הקרובים.
בארד מבקש לשלב את רוחב הידע של העולם עם הכוח, האינטליגנציה והיצירתיות של מודל השפה הגדול שלנו. הוא מסתמך על מידע מהאינטרנט כדי לספק תגובות טריות ואיכותיות. בארד יכול להיות מוצא ליצירתיות, ומשטח שיגור לסקרנות, לעזור לך להסביר תגליות חדשות מטלסקופ החלל ג'יימס ווב של נאס"א לילד בן 9, או ללמוד עוד על החלוצים הטובים ביותר בכדורגל כרגע, ואז לקבל תרגילים לבנות את הכישורים שלך.
ההודעה הגיע בתזמון לא מפתיע, לאחר שהמתחרה הגדולה מיקרוסופט הודיע כי תשלב את ChatGTP במוצריה ובין היתר במנוע החיפוש בינג, מה שגרם גם לשני המייסדים של גוגל, לארי פייג' וסרגיי ברין לחזור אל שדרת הניהול של החברה לאחר שכבר העבירו את המושכות אל הדור הבא. וכך חברים וחברות… בהחלט ניתן לומר שהתחילה לה מלחמה הבינה המלאכותית בעולם הטק.
ידוע גם כי גוגל עובדת בימים אלו על פרוייקטים רבים של בינה מלאכותית, בין היתר גם על מחוללי תמונה בסגנון מידג'רני, ואף מחולל מוסיקה המבוסס על בינה מלאכותית. אין ספק שהלהיט הגדול של שנת 2023 הולך להיות בינה מלאכותית, ואנו צפויים לראות עוד המון חידושים ופיתחים בתחום בשנה שזה עתה החלה.
אהה, ותרגיעו, לדעתי הבינה המלאכותית לא הולכת להחליף אתכם (זה כבר נושא לפוסט אחר שנמצא עכשיו בכתיבה\טיוטה), לדעתי מדובר בכלים מצוינים שרק יעלו את רמת היצירתיות של אנשים ויפתחו אותם אל עולמות חדשים, מה גם שיגשרו על פערים טכנולוגיים של בין מחשבה ליישום, הרבה רעיונות טובים נופלים בשלב הביצוע, והכלים האלו יכולים בהחלט להיות מקפצה טובה ליישום הרבה יותר רעיונות, חלקם אולי אפילו יעשו את העולם שלנו קצת טוב יותר 😉 אז אל תחששו, הבינה המלאכותית לא תיקח לכם את העבודה ולא נעליים, מה גם שהיא תיצור שוק חדש של ביקוש והיצע (שוב.. כבר נושא לפוסט אחר). ועד כאן פסקה קטה על העתיד, עד שיעלה הפוסט המלא… נמשיך עם בארד של גוגל…
בינה מלאכותית יכולה להיות מועילה ברגעים אלו, ולסנתז תובנות לשאלות שבהן אין תשובה אחת נכונה. בקרוב, תראו בחיפוש תכונות המופעלות על ידי בינה מלאכותית שמזקקות מידע מורכב ונקודות מבט מרובות לפורמטים קלים לעיכול, כך שתוכלו להבין במהירות את התמונה הגדולה וללמוד יותר מהאינטרנט. (מתוך הבלוג של גוגל).
היתרונות של גוגל בקרב הצ'טבוטים מבוססי בינה מלאכותית
בעולם הבינה המלאכותית אמנם אין לדעת, שכן פרמטר חשוב במשוואה היא כיצד התוכנה לומדת ומסיקה מסקנות, דבר אשר יכול לגרום לכל תוכנה, גם מנקודת פתיחה אפס לעקוף את המתחרות שלה עם קצת גדילה (ולמידה) מהיר יותר ומפורש יותר. ואולם, לגוגל ישנן נקודות פתיחה טובות יותר מהמתחרים שלה בתחום.
- גוגל עוסקת מאז ומעולם בהנגשת מידע מהאינטרנט – גוגל חיה ונושמת כבר 25 שנה את הנגשת אוקיינוס האינטרנט להמונים, החל מאלגוריתם הפייג'ראנק הראון שעליו הושתת מנוע החיפוש, ועד אינספור אלגוריתמים שגוגל יצרה מאז על מנת להנגיש כמה שיותר מידע רלוונטי לגולשים מתוך כמות המידע האסטרונומית שבאינטרנט, ומאידך גם להימנע ממניפולציות על האלגוריתם (בלאקהט SEO). גוגל עושה זאת ביעילות כבר 25 שנה, וככל הנראה שזה יבוא לידי ביטוי גם בצ'ט הבינה המלאכותית שלה.
- כמויות דטה עצומות – עם השנים צברה גוגל מאגרי מידע אסטרונומיים אשר ככל הנראו יסייעו לה במלקר ופיתוח הבינה המלאכותית, החל מהתאמת תוכן לגולש ספציפי, ועד העדפות אישיות, ואופן הגשת המידע, להזכירכם, גוגל גם יודעת על ההדפות האישיות שלכם, כאשר אתם במצב Login, תוצאות החיפוש מותאמו עבורכם גם עפ"י היסטוריית חיפושים, מיקום, תחומי עניין ועוד. מה שיאפשר לצ'טבוט לתקשר איתכם ככל הנראה כמו חבר שכבר מכיר אתכם, אבל חבר שיש לו בראש את כל המידע שבעולם, וצריך רק לשאול אותו 🙂 תראו לכם דיאלוג שכזה…
- זמן אמת – אחד היתרונות הבולטים של גוגל (לא ידוע לעוד כמה זמן) הוא שהיא יכולה לנתח גם מידע בזמן אמת, בעוד ChatGPT משתמש בארכיון, בגוגל ככל הנראה התוצאות יתבססו גם על מידע חדשותי בזמן אמת, ויוכל לעשנות לכם על שאלות בסיטואציות שזה עתה רק דיווחו עליהן. מה גם כמות מידע שכזו עלולה גם להאיץ משמעותית את קצב הלמידה של הבינה המלאכותית, ולשים אותה תמיד שלב אחד קדימה מהמתחרים.
דיווח של סוכנות הידיעות רוייטרס על צ'ט הבינה המלאכותית בארד של גוגל:
מה שיפה בקרבות הצ'טים מבוססי בינה המלאכותית, זה שאחד הפרמטרים החשובים במשוואה הזו היא אופן הנגשת המידע לקהל הרחב, או המילים אחרות: האופן שבו הצ'טבוט מדבר איתך, לא רק המידע, אלא גם איך שהוא מגיש לך אותו, כל אחד בולע בצורה אחרת והבוט אמור לספק זאת לגולשים על מנת שיחזרו להשתמש בהם.
אני מניח שזה יחלחל לדור היותר צעיר שגדל מול מסכים, ואשכרה רואה בבוטים האלו חברים לכל דבר, עם ישות ותודעה ואולי אפילו משליך עליו רגשות. אך גם לדור המבוגר יותר שלמשל צריך להסביר לו לאט יותר ומפורט יותר – זה יחלחל. שוב – אופן הנגשת המידע לאדם הספציפי שמשתמש בבוט, זהו אחד האתגרים שהחברה שתעשה זאת הכי טוב כנראה שתשבה את לב הקהל.
אז מעניין בטוח הולך להיות, לדעתי אנו נמצאים בעידן של כלים נפלאים שהולכים להצעיד את העולם קדימה.
עוד עדכונים בקרוב 😉
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!