הוספת תגובות של פייסבוק לאתר – בעד ונגד
הפוסט הבא הוא בעקבות ההחלטה שלי להסיר את אופציית התגובות פייסבוק מהבלוג – כמו שבטח שמתם לב, ניתן כמובן להגיב אבל לא עם היוזר שלכם בפייסבוק, אלא דרך הממשק הרגיל והטוב של הבלוג (וורדפרס זאת מערכת מצויינת 😉 ).
בפוסט זה אחלוק איתכם מה היו השיקולים שלי שהביאו להחלטה להסיר את תגובות הפייסבוק, למי אני חושב שזה טוב ולמי זה לא טוב, למה, כמה ואיך….
אז קודם כל אציין שמי שמשתמש במערכת וורדפרס יכול להתקין בקלות את התוסף הבא שמוסיף את תיבת התגובות של פייסבוק לאתר שלכם, להורדת התוסף לחצו כאן.
ועכשיו נעבור ליתרונות ולחסרונות + המלצות קטנות למי כדאי ובאילו נישות כדאי להטמיע את התוסף.
היתרונות:
1. זה מגביר את האינטראקציה – אנשים כבר מחוברים על היוזר שלהם בפייסבוק, עם תמונת הפרופיל שלהם וגם הממשק שפייסבוק בנו יותר אווירה של שיתוף – בדיוק כמו באתר, הגולש פשוט רוצה להביע את דעתו ויעשה את זה ע"י קומנט אם יש לו מה לאמר על על הכתבה פוסט שלך. אני יכול להעיד אישית ולשתף אתכם שבתקופה שהיתה כאן אופציית התגובות של פייסבוק – יותר טוקבקים הושארו בפייסבוק מאשר אופציית התגובות של הממשק עצמו.
מעבר לזה – פייסבוק מעודדת את תרבות הכאן והעכשיו שהתפתחה בשנים האחרונות, כשאתה משאיר תגובה בחלונית של פייסבוק היא לא עוברת בקרה – היא מפורסמת ישר באתר מבלי "אישור העורך" וזה מה שגולשים אוהבים – לראות הכל כאן ועכשיו, והפלטפורמה של פייסבוק מספקת להם את זה. לכן גולשים יתחברו יותר לממשק של פייסבוק. ועוד לא התחלנו לדבר על הרגל… (אנשים נמצאים כל היום בפייסבוק וממשק המשתמש שלה מחלחל לאט לאט בתת מודע…).
2. הטכנולוגיה – לא כל האתרים והמערכות כיום באות עם אופציית טוקבקים מובנית (פרימיטיבי אמנם, אבל ככה זה), פייסבוק פותרת לנו את הבעיה הזו בהינף קליק וכמה שורות קוד. תוכלו להוסיף לכל מערכת ולכל אתר ודף (אפילו סטטי בשפת HTML) אופציית תגובות של פייסבוק.
הרי בעידן הווב 2.03 שאנו נמצאים בו כיום – כל אחד יכול ורוצה להביע את דעתו, חלק גדול מהעניין של אתרים מצליחים הם אתרים שנותנים במה לגולשים להביע את דעתם, מחשבותיהם, הגיגיהם.. יצירת שיח פעיל באתר, הפעלת הגולשים ומתן במה ראויה הינם מתכון מנצח להצלחתו של אתר אינטרנט ובמיוחד מיזמים.
אז אם זה כ"כ טוב למה לי להסיר את זה מהאתר?!? הו, שאלה יפה… בואו נגיע לסעיף השני…
החסרונות
1. אין לך שליטה ובקרה על התגובות – אתה בעצם תלוי בממשק של פייסבוק. זוכרים שרשמתי בסעיף היתרונות "כאן ועכשיו"? זה גם יתרון וגם חיסרון… התגובות לא עוברות בקרה וכל אחד יכול לעשות מה שהוא רוצה, מה זה יוצר? (וזה מתוך ניסיון..).
– מתחרים שמפרסמים אצלך באתר בלי לדפוק חשבון
– ספאמרים בשקל תשעים שמפיצים את העמודי לייק שלהם (בוא תראה את אנג'לינה ג'ולי בלי איפור…)
– סתם אנשים רעים שמקנאים שהבלוג מצליח ובא להם ללכלך עליך ומצאו את הפירצה לעשות זאת.
– המממ… טוב נו את זה אני אולי לא צריך להגיד… אבל גם בחורות שלא זרמת איתן ומרגישות צורך לנקום או לסמן טריטוריה 😉 העיקר שהבנת את הנקודה… זה פשוט המחיש אותה בצורה הטובה ביותר.
בקיצור… הבלוג שלך נהפך להיות בית ז****, אין לך בקרה על התגובות, ובתור בלוג שאני רושם בנימה אישית (ואני מאמין שלפחות חמישים אחוז מהקוראים יודעים את זה) – חייבת להיות לך בקרה. יש אולי את אופציית ה- "REPORT" של פייסבוק, אבל לוקח זמן עד שזה קורה, בעוד שבממשק שלך אתה יכול לעשות את זה בקליק וזהו.
2. אתה לא מקבל התראות – בממשק הניהול של וורדפרס (או של כל מערכת אחרת שמכבדת את עצמה) – אתה רואה בדף הבית את התגובות אשר ממתינות לאישור, אתה יכול לנתח את הפוסטים שלך – לראות מה מגביר את האינטראקציה, מה יותר שיח וכו'… בנוחות שלך ממקום אחד – ממשק הניהול של הבלוג!
זה דבר שאתה לא יכול לעשות עם תגובות הפייסבוק מכיוון שאתה לא מקבל התראות על תגובות חדשות, אם למשל העלתי פוסט לפני שלושה חודשים ופתאום הוא התחיל לקבל מלא תגובות או שמתחרה פרסם שם לינק… אין לך שום דרך לדעת את זה, אלא אם כן אתה חופר בארכיון של הבלוג – לא ריאלי לבלוגים כמו זה שיש להם מאות פוסטים מאונדקסים וכו'….
3. התוכן לא מתאנדקס בגוגל – תגובות פייסבוק מוצגות בתוך מסגרת (IFRAME) ולכן אינן נסקרות ע"י גוגל כחלק מהאתר שלך, תתפלאו עד כמה תגובה יכולה לפעמים להביא אליך גולשים שחיפשו איזשהו ביטוי "זנב ארוך", אני חווה את זה כל יום ויום כשאני עובר על הסטטיסטיקה…
אמנם התגובות זה טקסט קצר, אבל איך אני אמחיש לכם…. גוגל זה כמו עוגיפלצת של תוכן, הוא פשוט אוהב תוכן, והתגובות שהגולשים משאירים לכם ושואלים שאלות לגבי פוסטים שרשמתם – אלו בדיוק השאלות שגולשים שיודעים דבר או שניים על מידענות יחפשו בגוגל… ויגיעו לאתר שלכם!
אז למי כדאי ולמי לא כדאי?
פשששש יפה… אתם יודעים היום לשאול בדיוק את השאלות הנכונות 😉 ולכן אני אענה…
אני למשל שכותב ומשתף על תחום עיסוקי שהוא בניית אתרים, גרפיקה, עיצוב אתרים וכו'… אעדיף לא לשים את התגובות פייסבוק, צריך לשמור כאן על רמה מסויימת, למרות שאני עצמי מסרב באופן נחרץ לכתוב בצורה פלצנית (בטח כבר שמתם לב לזה.. 😉 ), אם תתעלמו רגע מצורת הכתיבה – תראו שיש כאן המון תוכן איכותי ויעיל בבלוג, ואני לא יכול להרשות לתגובות זבל להתפרסם כאן בלי בקרה שלי.
האתרים שכדאי להם באמת לשים את תגובות הפייסבוק הם אתרי תרבות הכאן והעכשיו, למשל: מסיבות וחיי לילה, אופנה, שופינג, סלבס ורכילות וכו'… לא באמת אכפת לך מהבקרה וזה גם חלק מלהבין את קהל היעד.
אותם אתרים אוהבים ומחפשים אש, ואיזה חומר בערה יכול להיות טוב יותר מבמה חופשית שלא עוברת סלקציה ונחשפת לעיני אלפי גולשים ביום?
הריבים, השטויות, ניבולי הפה, הקנאה, ההתנגחויות בין גולשים, כל אלו בדיוק, אבל בדיוק מה שבעלי האתרים רוצים ומחפשים… ופייסבוק מעניקה את הפלטפורמה הטובה ביותר כיום לעשות זאת.
וכמה שורות לסיכום… זה מאוד תלוי בתכנים שלך ובקהל היעד שלך, תגובות פייסבוק יכולות למנף פלאים תכני טראש "קוויקיים", או להוריד לזנות תכנים איכותיים שהשקעת עליהם זמן ומחשבה.
הכל מתחיל ונגמר בשימוש מושכל של הכלים העומדים לרשותך, לנתח את הלך הרוחות בתוך קהל היעד שלך ולהשתמש בכלים הטכנולוגיים בהתאם.
ועכשיו…זהו, אין לכם תגובות פייסבוק וזוהי פחות או יותר המילה האלף שאני רושם (בוורדפרס יש קאונטר למילים), אז לא תפרגנו באיזו תגובה חמודה על אלף מילים שאני רשמתי? 😉
משום מה הורדת את רכיב התגובות של פייסבוק שהיה כאן, הרבה יותר מסובך להגיב עכשיו אז לאות הפגנה – אני לא אגיב על הפוסט הזה
ביקשת כל כך יפה 🙂
ברור שנפרגן.
על אחת כמה כשמגיע
אחלה מאמר, ממצה, ענייני ומסכימה עם כל מילה.
1000 מילים פשוט טסו מרוב שהיה מעניין 🙂
שאפו!
גם אם תגיב – אני לאות הפגנה יכול לסנן 😉
אתם יכולים להגיד הכל אבל לסנן זה בושה !
פוסט מעולה יואב.
אני עדיין חושבת שוויתרת כאן על מרכיב הפצה לבלוג שלך. וכן, יש מחיר להתנהלות במדיה חברתית, אותו היטבת לבטא בחלקו השני של הפוסט.
הבחירה היא בסופו של דבר שלך, ואת השיקולים בעד ונגד הסברת בפשטות ובבהירות.
[ראשית-כל, אתה חייב להגדיל את הפונט של כתיבת התגובה. אני בקושי רואה מה אני רושם]
בתור בעל בלוג בעצמי, אני יכול להבין את הבעייתיות שבחוסר בקרה על תגובות. אנחנו רגילים לקבל מייל על כל תגובה שממתינה לאישור וקל לסנן איזו תגובה תאושר ואיזו לא. רק הערב סימנתי 7 תגובות זבל. חסרון עצום נוסף, טמון בעובדה שברגע שהסרת את מנגנון התגובות – הן לא נשמרות בבלוג. עוד לא קם המתכנת שייצור פלאגין שמקנוורט תגובות פייסבוק לתגובות וורדפרס. כשיהיה אחד כזה, אני אהיה הראשון שאתקין.
אבל עדיין – הטראפיק שהאלמנט הזה מביא – הוא דבר שלא היה פעם. הרי ברגע שמישהו עושה לייק על פוסט בבלוג שלי, זה עובר לניוז פיד שלו ומקבל חשיפה אצל 300 החברים שלו. חבר אחד מהרשימה שלו מתעניין, לוחץ על הלינק, מגיע לבלוג שלי וגם הוא עושה לייק על הפוסט – שעובר ישר לניוז פיד שלו ונחשף בפני 300 החברים שלו וכן הלאה.
אני מניח שהבנת את הרעיון, ואתה יודע מה? מעניין יהיה להסתכל על הסטטיסטיקות של האתר לפני ואחרי מנגנון התגובות. הנה, מצאתי לך רעיון לפוסט המשך 🙂
בכל מקרה, אני חושב שסך היתרונות במנגנון הזה עולה על סך החסרונות – ויש הרבה כאלה. זו הסיבה שהחלטתי להשאיר אותו אצלי.
פוסט נהדר, אגב.
מרב עייפות התבלבלתי. התכוונתי להגיד שכאשר משתמש רושם תגובה, בהגדרת ברירת המחדל היא מפורסמת על הקיר שלו אלא אם הוא מחליט שלא ומוריד את הסימון. כמובן שגם הלייק…
הלייק כמובן נשאר, על הלייק אין וויכוח והוא מעולה.
פשוט זה לא בחבילה אחת אם התגובות ואפשר לבחור איזה מהתוספים רוצים לשים ואילו לא.
הי, פוסט מעניין כתמיד 🙂
גם אני מאוד התלבטתי ועדיין מתלבטת – במיוחד לאור העובדה שאין לי מושג אם נכנסה תגובה חדשה וזה די מתסכל… כנראה שאתלבט עוד קצת 🙂
סופ"ש נפלא. מתי
יש גם את התוסף הבא: Facebook Comments for WordPress
http://wordpress.org/extend/plugins/facebook-comment-control/
ברמת העיקרון זה אמור גם לתת עדכונים ליוזר וגם לתת שליטת מחיקות וכולי…
מה דעתכם?
היי,
יש לי שאלה בשבילך,
לאחרונה ניסיתי ליצור דף FBML ולא הצלחתי להוסיף CSS לשם. אתה יודע לעשות את זה?
מאמר מעולה יואב
כמו בכל דבר יש דברים טובים ופחות טובים
תלוי מה האתר מנסה להשיג
צריך לאבחן אם זה נחוץ לאתר לפי מה שהוא מנסה להשיג
וואו, כתבתי פוסט מאוד דומה לפני כמה ימים, לא הייתי מודע לפוסט הזה, אולי זה היה חוסך לי את הניסיון העגום :-).
ממשק התגובות של פייסבוק בעייתי מאוד.
לדעתי אם ייתנו שם אפשרות למנהל האתר לשלוט בתגובות הם יעשו בשכל כי כמו שאמרת יש הרבה מאוד מקרים בהם הודעות יכולות לפגוע באינטרס שלך וסינון הוא כלי חשוב (לא רק נגד ספאם).
אני תמיד מעדיף ללכת על בטוח ולהשתמש במערכת תגובות עצמאית יחד עם כל החסרונות שבה.
אני לא מסכים בנוגע לחסרונות.
החסרון שהתגובות לא מופיעות בתוכן שמאונדקס הן דווקא יתרון אם אתה לא רוצה דילול של מילות התוכן שלך.
בנוסף, אם מבצעים את היישום של התגובות עם אפליקציה מסודרת (זה לא קשה כמו שזה נראה) יש לך שליטה מלאה על התגובות – אתה יכול למחוק איזה תגובה שתרצה, למנות משתמשים אחרים שימחקו ולקבל הודעה על כל תגובה חדשה (כרגע לא עובד) ולאפשר גם תגובות אנונימיות אם אתה רוצה.
חוץ מזה – אחלה בלוג!
הי,
תודה על התובנות. גם אני מהמתלבטים.
למיטב הבנתי –
1. אפשר לקבל התראה על תגובות חדשות ע"י הזנת ה UID.
2. יש אופציות ניהול להסרת תגובות ברמת מנהל
(אני משתמש בתוסף הזה)
היה אפשר לצפות שאחריי כל הזיון מוח הזה תסביר איך מוסיפים
בהחלט קיימים יתרונות וחסרונות במתן אפשרות לתגובה דרך פייסבוק. אני מאמין כי בסופו של דבר כן עדיף לאפשר להגיב דרך פייסבוק רק עקב העובדה שאתה מייצר קישור בין האתר שלך לבין מאות חברי הפייסבוק של נותן התגובה.
לפי דעתי, מאז העדכון האחרון לאלגוריתם של גוגל ( פנדה 2.2) אתר לא יכול להרשות לעצמו לשים תגובות של פייסבוק.
לכן אני אישית הייתי ממליץ על שימוש בתגובות רגילות, אלא אם כן מדובר באתר שאינו מעוניין בקידום אתרו.
אני שמתי את המערכת של פייסבוק באתרי בנושאי מנעולנות:
http://migun-il.com/
וממש לא הייתי מרוצה, בתחום המנעולנות אנשים אוהבים ללכלך ונראלי בכל תחום.
אנשים ילכלכו יותר מטוקבקים.. לא ממליץ..
שמתי מערכת תגובות שאתה שולט בה ואתם יכולים להיכנס ולראות.. הרבה יותר טובה איכותית ומאפשרת שליטה!