קצת טיפים וטריקים למערכת וורדפרס שכנראה לא ידעת עליהם
וורדפרס היא כידוע מערכת ניהול התוכן בקוד פתוח הפופולארית ביותר בעולם, ואם אתם שואלים אותי – גם הטובה ביותר במידה ויודעים להשתמש בה נכון, המון אתרים נבנים על מערכת זו ה מאפשר גמישות רבה לשינויים ותוספות חדשות, שינוי אפילו ברמת המבנה שלה, אופטימיזציה טובה למנועי חיפוש ואפילו ואינספור אפשרויות ליזמים ובעלי עסקים.
מעבר לכך גם הפשוטת בניהול השוטף של אתר בלוג פורטל מבוסס וורדפרס – ידידותי הרבה יותר מכל מערכת אחרת, וזה לא משנה כמה ניסו להתחרות במערכת הזו עם מערכות DRAG & DROP למיניהן, עדיין וורדפרס נשארה מספר 1.
במאמר זה אסקור כמה טיפים וטריקים למערכת וורדפרס שלא כל משתמש ממוצע יודע עליהם, בואו נתחיל….
1. הגנת עמודים פוסטים ע"י סיסמה
שאלה שאני שומע הרבה מלקוחות בזמן האחרון, "כיצד לחסום עמודים בוורדפרס ע"י סיסמה" – אפשר לעשות את זה בדרך מאוד פשוטה.
במסך כתיבת פוסט חדש תראו בצד ימין מעל הכפתור הכחול של "לפרסם" את מצב התצוגה (ציבורי), לחצו על כפתור "לערוך" משמאלו ושם סמנו את האפשרות "מוגן בסיסמה", הקלידו את הסיסמה הרצויה ולחצו כל כפתור "אוקיי". זהו בעצם – רק מי שיקבל מכם את הקישור הישיר ואת הסיסמה יוכל לראות את הפוסט. (מצורף צילומסך).
2. התאמת כתובות URL באופן אישי
כאן אנחנו נכנסים קצת לקידום בגוגל (או בכלל במנועי חיפוש… אבל למי אכפת ממנועי חיפוש אחרים חוץ מגוגל כל עוד אנחנו בישראל). בקיצור התוסף הבא מאפשר לכם לקבע את כתובות ה-URL של כל פוסט ופוסט בהתאמה אישית, עובד מצויין עם עברית.
מה שזה תורם זה נותן עוד טיפ טיפה ערך לאתר שלכם על פני אחרים שלא עשו זאת. אני אישית מאמין שהכל מתחיל ונגמר בתוכן איכותי, אבל אם אתם נכנסים לדקויות של קידום אתרים….. לכו על זה אנד דונט לוק באק! 😉
http://wordpress.org/extend/plugins/seo-slugs
3. ניווט בין עמודי האתר
בדרך כלל ברירת המחדל של וורדפרס היא להציג 10 פוסטים בדף ואז לרשום "הבא" ו- "הקודם" לניווט בין דפי האתר, אם גולש רוצה לחפור לכם בארכיון של הבלוג זה יקח לו הרבה זמן, ואנחנו הרי עובדים על ידידותיות למשתמש… ולשם כך בא הפלאג הבא שפשוט יותר לכם עמודים ממוספרים בבלוג והגולש יכול בקליק אחד לעבור לאיזה עמוד שהוא רוצה ולחפור לכם בארכיון של הבלוג.
http://wordpress.org/extend/plugins/wp-pagenavi
4. הגדרת מנהלי משנה לבלוג אתר פורטל
האופציה הזו טובה בעיקר ליזמים ומנהלי פורטלים אך כל אחד יכול להשתמש בה. בקלות של כמה קליקים תוכלו להגדיר משתמשים אשר רשומים אליכם לבלוג לפרסם תוכן או לשלוח אותו לאישור שלכם.
איך זה עובד? קודם כל נכנסים חתח תפריט הגדרות "להגדרות כלליות" ומגדירים שכל אחד יוכל להרשם, אח"כ מגדירים את ההרשאות של הנרשמים החדשים.
השלב הבא – הולכים לתפריט "משתמשים" בפאנל הניהול ומגדירים כל הרשאה שנרצה לכל משתמש שנרצה. אל תשכחו לסמן ב- "V" את המשתמש הרצוי ורק אז להגדיר לו את ההרשאות.
5. הוספת מערכת סטטיסטיקה לוורדפרס
מי שעדיין לא התקין שירוץ להתקין תוסף אשר מוסיף לכם מערכת סטטיסטיקות אינטגרליות בתוך הוורדפרס, הגרף יופיע בעמוד הראשי של פאנל הניהול ותצוגה מורחבת יותר בהקלקה על האופציה הרצויה (לא חסר).
בין היתר תוכלו לראות ע"י התוסף: כמה משתמשים נכנסו אליכם בכל יום שבוע חודש וכו'…, מאילו אתרים הגיעו אליכם, אילו מילות מפתח רשמו בגוגל והגיעו אליכם, סטטיסטיקה של כל פוסט ופוסט, הפוסטים הפופולאריים ביותר בבלוג וכו'…
http://wordpress.org/extend/plugins/stats
6. קוד חופשי בסיידבר (תפריט צדדי)
רובם ככולן של תבניות הוורדפרס מגיעות עם תפריט ניווט צדדי, בכמה צעדים פשוטים תוכלו להכניס טקסט או קוד מותאם אישית שיופיע באופן גורף על כל העמודים שלכם שלכם בתפריט הצדדי. ע"י קוד חופשי כמובן תוכלו להכניס, תמונות, טקסטים, קישורים, הרשמה לרשימת תפוצה והיד עוד נטויה…
איך עושים את זה? הולכים לתפריט "וידג'טים" תחת תפריט "מראה הבלוג" וגוררים את אופציית "הטקסט" לתפריט הרצוי (ישנן תבניות וורדפרס בהן יותר מתפריט צדדי אחד), לאחר מכן מגדירים את כותרת הוידג'ט ופשוט שופכים לשם טקסט או קוד, איך שבא לכם.
לעסקים קטנים אני ממליף להוסיף טקסט של כמה שורות כאשר בתוכן מילת המפתח אותה אתם רוצים לקדם בגוגל (רצוי גם עם קישור פנימי), הרובוט של גוגל סורק את זה וזה יכול לתרום לתהליך הקידום.
7. הגדרת עמוד הבית של וורדפרס בהתאמה אישית
זהו פוסט שכבר כתבתי בעבר, אז אני רק אקשר אליו: כיצד להגדיר את דף הבית של וורדפרס בהתאמה אישית. זה דבר שמועיל בעיקר לבעלי עסקים קטנים שרוצים למתג את עצמם באינטרנט אך לא רוצים שבעמוד הראשי שלהם יופיעו הפוסטים (רשומות הבלוג) בסדר כרונולוגי יורד – אלא עמוד מותאם אישית.
8. סידור וניהול עמודים בהתאמה אישית
תחת תפריט עמודים ישנה האופציה "ליצור עמוד חדש", מעבר לכל האופציות הרגילות תוכלו להגדיר גם עמודים בהתאמה אישית, לסדר אותם בתפריט איך שתרצו, להגדיר אותם תחת עמודים אחרים (ברוב התבניות זה יופיע בתוך תפריט נגלל במעבר עכבר), להגדיר לכל עמוד תבנית משל עצמו ועוד… פשוט הסתכלו בהגדרות העמוד למטה מצד שמאל. (מצורף גם צילומסך).
זהו להיום 😉 בקרוב גם פוסט למתקדמים, בגדול אפשר לעשות עם וודפרס כל דבר וזאת מסיבה פשוטה שהקוד שלה פתוח, אפשר להסב אותה לכל מערכת שנרצה ולייעל אותה ככל שיעלה על דעתנו. אני אישית מאוד אוהב בניית אתרים עם מערכת וורדפרס מכיוון שהיא מאפשרת לנצל כל דבר שטוב ויעיל לשיווק באינטרנט ממש בקלות ובלי להסתבך ולחפור יותר מידי עם קודים מסורבלים (ע"ע ג'ומלה).
ולסיום… מהיר + מקצועי = מ-עו-לה! וזה בדיוק מה שוורדפרס מספקת לנו 😉
כתיבה נעימה.
תותח על
מעולה יואב
פורסם גם בעמוד "שיווק באינטרנט – חדשות הביצה המקומית"
פוסט מעולה.
כמשתמש וותיק בוורדפרס יש פה המון דברים חדשים 🙂
תודה.
תודה רבה על המדריך
אהבתי. הגעתי לכאן שחיפשתי לגבי שילוב של קטגוריה בתפריט ראשי של העמודים. אמנם פתרון לזה לא מצאתי כאן אבל בהחלט מצאתי מספר דברים מעניינים.