היידה דיגיטל! ראיון אישי עם אנידור חקק על עולם הדיגיטל
עולם הדיגיטל משתנה מרגע לרגע, בכל יום אנו נחשפים לכלים חדשים, שינויים באלגוריתמים, שחקנים חדשים במגרש הדיגיטלי, וגם מגמות אשר מאפיינות את הדור הצעיר אל מול הדור המבוגר יותר. לקחתי לראיון את אנידור חקק, מאנשי הדיגיטל המובילים בארץ, בעלים ומייסד של חברת היידה דיגיטל, לדסקס על איך נראה יומו של משווק דיגיטלי ועל המגמות אשר צופן לנו העתיד.
אנידור חקק, ספר קצת על עצמך באופן כללי לגולשים
אז קוראים לי אנידור, כן,כן, זה השם, ככה זה כשיש לך אבא משורר 🙂
במקור ירושלמי, כיום מתגורר במרכז, לא מזמן עברתי את ה- 40 ויש לי 3 ילדים ולא מעט ניסיון בעולמות השיווק הדיגיטלי. בהכשרה שלי אני בכלל מגיע מעולמות ההנדסה, יש לי תואר בהנדסת תעשייה וניהול, אבל מהר מאוד נמשכתי לעולמות הדיגיטל ושם עיקר העשייה שלי.
פעם, כשהיה לי זמן 🙂 הייתי חובב אקסטרים ויש לי אפילו רישיון צניחה (צניחות חופשיות) ורישיון צלילה. שניהם כבר לא ממש בתוקף לצערי. מעבר לזה אני מאוד אוהב מוסיקה ומנגן בגיטרה כבר לא מעט שנים.
מתי התחלת להתעסק בתחום?
נכנסתי לעולם השיווק הדיגיטלי בשנת 2005, במהלך התואר הראשון שלי, כשחיפשתי דרכים לכלכל את עצמי וחזרתי למקורות שלי – כתיבת תוכן. באותה תקופה התחלתי לכתוב תוכן לאתרים שונים שרצו לצמוח ברשת וגיליתי מהר מאוד על החשיבות וההשפעה העצומה שיש לתוכן על קידום אתרים בגוגל ומשם כבר התחלתי להתגלגל ולהישאב לעולם המרתק הזה.
עשית משהו לפני שעברת לעולם הדיגיטל?
לאחר שירותי הצבאי העברתי כמה שנים טובות בחו"ל, גם בטיולים לנפש ולנשמה וגם ניהלתי מחנות קיץ בארה"ב. במהלך השנים עסקתי לא מעט שנים ביחצ"נות, הירושלמים מביניכם אולי זוכרים אותי מימי האומן 17 ומהפקות של ימי סטודנט / הופעות וכד'. בתקופה הזו בעיקר הבנתי את החשיבות שיש לשיווק ולנטוורקינג ועד היום תובנות שקיבלתי בתקופה הזאת משמשות אותי ביומיום.
מה גרם לך לרצות להכנס לעולם הזה? מה משך אותך? ואיך התחלת ללמוד את התחום?
תמיד הייתי סביב עולמות השיווק והתוכן. עוד בתור ילד הייתי כותב בעיתונים ואף הנחיתי מספר פינות בטלוויזיה החינוכית. בהמשך זה התחבר לעולם היח"צ וההפקה, מה שהוביל באופן טבעי לחיבור בין תוכן ושיווק ולעשייה שלי כיום. רוב הלמידה שלי בתחום הייתה אוטודידקטית ולמעשה אני עדיין ממשיך ללמוד כל יום מחדש. כשאני לומד תחום חדש, אני נוהג ליצור עליו תוכן וככה אני מייצר למידה אפקטיבית יותר לצד ההתנסויות והעשייה היומיומית.
עולם הדיגיטל משתנה מרגע לרגע, איך עומדים בקצב? אילו אתגרים יש בעסק הזה?
פשוט לא מפסיקים ללמוד ומבינים שאנחנו חיים בתחום ובתקופה דינמית. צריך גם לדעת לסנן רעשים ולהבין במה אני רוצה להתעסק ובמה פחות. אני לגמרי חושב שצריך להכיר כמה עולמות תוכן, אך יש את ה- MUST HAVE ויש את ה- NICE TO HAVE. אם אני איש SEO ותוכן, אז כדאי שאהיה מומחה ובעל ידע רב ככל האפשר בתחומים אלה.
בהחלט יעזור לי ידע בבניית אתרים ועבודה עם אתרי וורדפרס, בעולמות המדידה והקמפיינים – אבל כנראה שזה לא יהיה התחום העיקרי שלי. אי אפשר לדעת הכל מהכול, אבל כן צריך לבחור תחום התמחות ולדעת ליצור ידע משלים בעולמות תוכן משלימים. צריך להתנסות בכלים חדשים ולעקוב אחרי השינויים שחלים בגוגל ובפלטפורמות השונות שאנחנו עובדים אתן. צריך להבין שמדובר בריצה למרחקים ארוכים ותמיד להגיע ממקום צנוע לפיו יש לנו עדיין מה ללמוד. אנחנו אף פעם לא יודעים מספיק.
לכל אחד יש איזה מקרה "יוצא מן הכלל", ספר על איזה מקרה חריג בעבודה שלא תשכח
היה לי לקוח הזוי עם תקציב מאוד נמוך ומצב לא פשוט. המזל שלו היה שהוא קנה את הדומיין הנכון שבמקרה היו לו קישורים ממשלתיים והוא פשוט טס למעלה בגוגל בכמה ביטויים בלי הרבה יותר מדי מאמץ. הקטע זה, שגם את הדומיין הוא קנה במקרה. בקיצור יותר מזל משכל.
איך נראה יום ממוצע שלך?
משתדל שיהיה מסודר ככל האפשר ובונה לו"ז כמה שבועות קדימה. הלו"ז שלי בנוי מחשוב ודחוף. אני משתדל שהדחוף לא ינהל אותי ביומיום ומקצה זמני עבודה ופעילות מאוד מוגדרים למייל ולפייסבוק.
היום שלי מתחיל בקצרה במייל, באסאנה (ניהול משימות) ובשיחות עם הצוות. בהמשך היום אני מפנה זמן ממוקד לפרויקטים השונים, למשימות אסטרטגיה, פיתוח עסקי ועבודה על הרצאות / הדרכות. אני מאוד אוהב ללמד את התחום ומלמד בלא מעט מכללות, אז אני משתדל שבכל שבוע יהיו לי 2-3 הרצאות שגם שומרות אותי חד בתחום שבו אני עוסק וגם מביאים לי סיפוק ועוזרים בבניית המוניטין.
יש לך כמה טיפים לתת לאנשים שעושים את צעדיהם הראשונים בעולם הדיגיטל?
מה שאני תמיד אומר לכל סטודנט שלי – למידה ואוטודידקטיות. ואיך שאמר קרמבו הגדול – תתחילו הכי מהר ולאט לאט תגבירו. זה אף פעם לא נגמר, זה מירוץ שכמות הידע בו אף פעם לא נגמרת. תתחילו ללמוד ולייצר לעצמכם ניסיון, תקימו בלוג, פודקאסט, ערוץ יוטיוב – מה שעושה לכם את זה ותתחילו ליצור תוכן מקצועי.
לאן לדעתך הולך עולם הדיגיטל בעוד כמה שנים? אילו מגמות ישלטו?
יש כמה סוגיות מעניינות שצומחות וימשיכו לצמוח בשנים הבאות. באופן כללי אנחנו צפויים לראות יותר שימוש ב- AI ובאוטומציה בשיווק הדיגיטלי. לצד זה, השיווק יילך וישתפר ויהיה מדויק ופרסונלי יותר – מבוסס משתמש, מיקום ומכשיר. כמו כן מגמות ה- FOMO תתעדכן ותשתנה ל- JOMO (ההנאה שבהחמצה) והרצון להתנתק ולסנן רעשים ומסרים.
לסיום, משהו שהיית רוצה להגיד לגולשים?
אז איך ממשיכים מכאן? קחו דברים בפרופורציה, תהיו צנועים, תמשיכו ללמוד כל הזמן. תזכרו שכמו בגוגל, פעם אתם למעלה ופעם אתם למטה. מה שחשוב זה לא התוצאה הרגעית, זו הדרך. תהנו מהדרך.
ולמי שרוצה להכיר אותי יותר טוב מזמין אתכם לבקר אותי באחד מהמקומות הבאים:
האתר שלי – היידה.
AD תוכן ומדיה – חברת התוכן שלי.
ערוץ היוטיוב שלי.
פרופיל הלינקדאין שלי.
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!