בניית אתרים לעסקים
בניית אתרים לעסקים – אפיון:
עסקים רבים מתלבטים איזה אתר לבנות וכיצד עליהם להציג עצמם ברשת. עוד לפני בניית אתר לעסק, עליכם להחליט על אסטרטגיה שיווקית בה תפעלו ברשת. כיום ישנן דרכים רבות לשווק את העסק שלכם ברשת ומומלץ שהאסטרטגיה שלכם לא תתבסס על בניית אתרים בלבד.
עליכם להתייחס לאתר שלכם כבסיס נחיתה לגולשים שמגיעים ממקורות רבים ושונים ברשת. לכן, על האתר שלכם גם להיות אתר ייצוגי ורציני, אך גם אתר שיידע לקבל את הגולשים ולהוביל אותם בבטחה במסלול גלישה באתר שבסיומו הם ייהפכו מגולשים ללקוחות.
אפיון אתר מתחיל בפגישת הגדרת מטרות ויעדים. בפגישה זו מגדיר בעל העסק את צרכי האתר והשירותים אותם הוא אמור להעניק. בתום פגישה זו נבנה מסמך אפיון אתר המגדיר את סוג האתר, המבנה שלו, השירותים, הטפסים , תפריט הניווט והמודולים השונים שיהיו בו.
סוגי בניית אתרים לעסקים
לעסקים ישנם כיום מבחר אפשרויות להקמת האתר הראשי של העסק:
1. אתר תדמיתי: אתר תדמיתי יהיה לרוב אתר המבוסס על דפי HTML בשילוב של רכיבים מעוצבים בפלאש / ג'אווה סקריפט וכדומה. אתר תדמיתי חייב להיות בעל ממשק ניווט גלישה נוח עבור הגולשים, לצד מתן מידע לגולשים. כמו כן על אתר תדמיתי לאפשר לגולש ליצור קשר עם בעלי האתר (באמצעות טופס צור קשר, טלפון וכדומה).
2. חנות וירטואלית: עסקים רבים בוחרים להציג אתר מכירות מודרני, בו יכולים הגולשים לראות אונליין את מוצרי ושירותי העסק, כשקיימת האפשרות לרכוש את המוצרים אונליין באתר.
3. פורטל מבוסס תוכן גולשים: אחת האפשרויות היותר פופולאריות כיום הינה בניית אתרים מבוססי תוכן גולשים. כיום לגולשים יש חלק פעיל ברשת ועלינו לקחת זאת בחשבון במהלך תכנון בניית אתר לעסק שלנו. אתרים אלה ישלבו אפשרות להזנת תוכן גולשים, חיבור ושיתוף לרשתות חברתיות וכדומה.
טיפים בניית אתרים לעסקים
- הקפידו שלאתר שלכם ישנה מערכת ניהול תוכן, שתאפשר הזנת תכנים נוספים באופן פשוט בעתיד.
- וודאו שהאתר שלכם מותאם לקידום במנועי החיפוש.
- בדקו מראש היכן מאוחסן האתר שלכם והאם הוא זמין בכל שעות היממה.
- במידה ואתם מאפשרים רכישת מוצרים באתר, בדקו את אבטחת המידע באתר.
- תכננו אסטרטגיה לבנייה והוספה של תכנים באתר. הימנעו מהעתקת תכנים.
- השקיעו בעיצוב ייחודי – עליכם לבלוט בין אתרים מתחרים רבים ברשת.
- והכי חשוב, זכרו, בניית אתרים לעסקים הינה רק ההתחלה, עליכם להמשיך ולתחזק את האתר שלכם – אחרת האתר שלכם לא יזכה לתנועת גולשים ולא יהיה רווחי עבורכם.
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!