בניית אתרי מסחר אלקטרוני המתאימים מיטבית לקידום אתרים
מאמר אורח בבלוג מאת אחד מכרישי הקידום הגדולים בארץ… הלא הוא דניאל זריהן, במספר נקודות חשובות שיעיפו את אתרי המסחר שלכם לגבהים חדשים.
אתרי איקומרס יכולים להיות אתרים מאד רווחיים, אבל כל עוד אין לכם אתר גדול ומוכר, אתם לא יכולים להתבסס רק על השם שלכם וכנראה לא יהיה מנוס מלהשקיע באפיקים שונים באינטרנט: פרסום ממומן ו/או קידום אורגני. קידום של אתר איקומרס מצריך לא מעט השקעה בגלל קשיים ייחודים שיש לקידום אתרים מסוגו: בין היתר הרבה מאוד עמודים שונים שחלקם דומים אחד לשני, תחרות מצד אתרים אחרים שיש להם בדיוק אותם מוצרים, התמודדות עם סליקה, מוצרים שיוצרים מהמלאי (והשלכות SEO על כך), אבטחה ועוד.
אז איך הכי טוב לעשות זאת?
קידום חנויות זה אתגר שעומד בפני כל מקדם אתרים. לפניכם מספר טיפים שנכתבו "בדם" על כל מה שקשור לקידום אתרי E-Commerce.
להקפיד על תגי מטה מדויקים
מעבר לכך שתגי המטה יהיו שיווקיים ויגרמו לגולשים לרצות להיכנס, חשוב שיופיעו בהם שם המוצר ושם הקטגוריה בצורה מדויקת יחד עם מילים נרדפות (לדוגמה –PC – מחשב אישי). בנוסף, כדאי לא להתחייב למשהו שאתם לא יכולים לקיים – לדוגמה, למחיר הזול ביותר בשוק, זה עלול לגרום לגולשים לאבד את האמון בכם ולהביא לאחוז נטישה גבוה.
בכל מה שנוגע לתגי מטה של עמודי קטגוריות, רצוי לבחור את המוצרים או המותגים המובילים בקטגוריה ולהוסיף אותם לתיאור הקטגוריה, אלא אם כן יש לעמודי המותג דפים ייעודיים (קורה באתרים מסוימים) ואז כדאי למקד את אותם טקסטים בעמודים הללו.
מהירות ותמונות
אתרים מהירים הם סוג של Must כיום, במיוחד כאשר אנשים כבר לא חוששים לבצע קניות דרך המכשירים הניידים שלנו. על מנת לשמור על מהירות טעינה גבוהה, יש לבחור בפלטפורמות ניהול התוכן הנכונה ולא ללכת על מערכת כבדה יחסית רק בגלל שיש בה המון תכונות שסביר להניח שלא תצטרכו להשתמש בכולן. כמו כן, במערכות מורכבות לפעמים נהיה חייבים להיעזר במתכנת מקצועי שמכיר את המערכת על בוריה ולמעשה לבצע אופטימיזציה למהירות האתר וטעינת כל האלמטנים, בדגש על מובייל. להניח את היסודות הללו זה משהו שבהחלט ישתלם בהמשך הדרך בפן של SEO וחווית משתמש (שבכל מקרה כרוכים זה בזה).
יש גם לשים לב לגבי טעינת תמונות: היום מאוד פופולארי לאפשר לגולשים לעשות "זום אין" בזמן אמת, אבל זה משהו שיכול ליצור דפים גדולים יחסית מבחינת המשקל שלהם, לכן אם אתם משתמשים באופציה הזו, לפחות גרמו לתמונות להיטען בזמן אמת ולא מראש.
אבטחה
מלבד זאת ששום חנות וירטואלית שמכבדת את עצמה לא תוותר על תקן אבטחה, גוגל מעודד אתרים להשתמש בהם ולכן הוא עשוי לתת יתרון בתוצאות החיפוש לאתרים מאובטחים. כמו כן, אתרים מאובטחים מופיעים בצורה בולטת יותר בדפדפן כרום שהוא הדפדפן הנפוץ ביותר כיום. אם אפשר, רצוי לעודד את הגולשים להשתמש גם בפתרונות שלא מאחסנים את פרטי כרטיס האשראי בשרת שלכם כמו למשל PayPal, או לחייב אותם להקיש חלק מהמידע כל פעם מחדש (לדוגמה, קוד ה –CSV או ארבע הספרות האחרונות של הכרטיס).
כאן תמצאו כמה טיפים לאבטחת אתרי וורדפרס.
טקסטים
למרות שאתריאיקומרס הם בדרך כלל אתרים בעלי אופי מאוד ויזואלי, יש לא מעט מקום לשלב בהם טקסטים :
- בעמודי קטגוריות
- בפינת מאמרים וטיפים
- בתור עמודי המוצרים
עמודי הקטגוריות הן מבין העמודים הכי אטרקטיביים לשים בהם טקסטים מכיוון שהם בדרך כלל העמודים שמביאים הכי הרבה תנועה (אלא אם כן מדובר באתר עם אלפי או עשרות אלפי מוצרים). את השילוב של הטקסט צריך לבצע בצורה חכמה – למשל, מתחת לעמודי המוצרים או מעל.
מאמרים וטיפים הם עוד סוג של עמודים שאפשר לנצל על מנת להעשיר את האתר בטקסטים: אלו יכולים להיות עמודים שנותנים סקירה על מוצרים חדשים בתחום, מדריכי קנייה שמסבירים איך לבצע את הקנייה הכי טובה ואפילו בלוג על חידושים ומבצעים באתר. פרקטיקה נכונה תהיה לקשר מתוך עמודי המאמרים והטיפים לקטגוריות ומוצרים ספציפים על מנת לקדם אותם ולתת להם בוסטSEO.
אבל הטקסט הכי מאתגר הוא ללא ספק הטקסט של עמודי המוצרים: יש לכך שתי סיבות – הראשונה, ברוב המקרים יש מקום מאוד מוגבל לשים טקסט, השנייה – בדרך כלל אנחנו מסתפקים בטקסט שהיצרן נתן לו וזה בדיוק אותו טקסט שמופיע גם אצל המתחרים…
למגבלה הראשונה יש פתרון קל : פשוט להשתמש בטקסט נפתח או נגלל. כל עוד אתם לא מסתירים אותו מהעיניים של הגולש בצורה אקטיבית דרך שימוש בפונט מאוד קטן או כל מיני קונצים כאלו, אתם אמורים להיות בסדר עם גוגל.
המגבלה השנייה היא כבר הרבה יותר מאתגרת מכיוון שזה פשוט לא אפשרי לכתוב טקסט ייחודי לכל המוצרים. לכן, הכי טוב לאתר את עשר, עשרים – שלושים המוצרים הכי פופולאריים או כאלו עם הפוטנציאל הכי גבוה ולכתוב להם תיאור ייחודי או המלצה אישית. את המפרט הטכני אם יש , כדאי להשאיר כמו שהוא.
המלצות גולשים
המלצות גולשים הן דרך נהדרת לדרבן גולשים אחרים לקנות מכם מוצרים שגולשים אחרים כבר קנו ואהבו אותם. בעזרת ממשק פשוט של שם משתמש והיסטורית הקנייה שלו (אפשר גם דרך מייל אליו נשלחת החשבונית אם לא רוצים להכריח את הגולשים להירשם), אתם יכולים לזהות את הגולשים שבאמת קנו את המוצרים ולהימנע מביקורות מזויפות וספאם. המלצות גולשים כמובן מעבות את העמוד ומוסיפים לו עוד נפח אותנטי שגוגל אוהב.
מוצרים בצבעים ומידות שונות
בהרבה מאוד אתרי איקומרס, במיוחד כאלו שקשורים בתחום האופנה, יש את אותם מוצרים במידות או גדלים שונים בעמודים נפרדים, מה שעלול ליצור כפילות תוכן בעיני גוגל. הדרך הראשונה והיותר מומלצת לפתור זאת היא באמצעות שינוי של הצבע או פרטים אחרים בתמונות בזמן אמת עם טכנולוגיה כמו AJAX.
לעומת זאת, אם מערכת ניהול התוכן לא תומכת בכך, אפשר להשתמש בתגי קנוניקל כדי להורות לגוגל שברירת המחדל היא הגרסה המקורית של הדף.
תגי טקסט לתמונות
תגי טקסט לתיאור תמונות של מוצרים (תגי ALT) יכולים להיות ברכה או קללה, תלוי איך משתמשים בהם : בעיקרון, רצוי מאוד שלא להשתמש בתגי ה –ALT על הגרסאות המוקטנות של התמונות, זה גם יוצר בעיה לגולשים שינסו לעשות זום בחיפוש של גוגל וגם עלול ליצור שכפול תוכן בעמודי הקטגוריות (חשבו על שורה שלמה של נעלי ספורט בצבע שחור).
לכן האופציה היותר טובה היא לשים את תגי ה –ALT רק בעמודי המוצרים עצמם שהם בכל מקרה עמודי המטרה שלנו… מצד שני, עדיין שווה לגוון קצת בטקסט ולהוסיף טאצ' משלנו על מנת להפוך אותו לייחודי יותר.
קישורים פנימיים
קישורים פנימיים יכולים לתרום לחיזוק של עמודים מסוימים, והכי נוח לעשות זאת באמצעות המלצות על מוצרים דומים או הצגה של מוצרים מובילים מאותה הקטגוריה. אמאזון הפכו את זה לאומנות של ממש וכנראה יש להם את האלגוריתם הכי טוב בתחום שמביא להם הרבה מאוד רכישות נוספות, אבל לא צריך להיות חברה בסדר גודל של אמאזון על מנת לבנות מנוע המלצת מוצרים יעיל.
מידע מובנה
מידע מובנה או מידע עשיר (Rich Snippet) הוא תיאור לכל מידע בעל משמעות שגוגל יכול להציג אותו בתוצאות החיפוש או להתייחס אליו מלבד צורת הסריקה הפשוטה של האתר. בהקשר של אתרי איקומרס, זה יכול להיות למשל דירוג של מוצר, המחיר שלו, כמות במלאי וכך הלאה.
יש המון דרכים להוסיף מידע עשיר ואפשר אפילו לסמן אותו בכלי המתאים של גוגל ב –Search Console ולהפיק קוד אוטומטי. אבל הכי חשוב כמובן שהוא יתעדכן בזמן אמת על מנת שהגולשים לא יראו מידע שגוי. אם יש מידע שמשתנה כל הזמן (כמו למשל מחיר של מוצרים תחרותיים), לפעמיים עדיף פשוט לא להציג אותו מכיוון שגוגל לא סורק את האתר כל שניה…
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!