רשמים ראשונים מהגלקסי נוט 4: הסוס שאכזב אותי
אז כבר שבוע שאני עם הגלקסי נוט 4, מריץ עליו קצת טסטים, תוהה, מתרגל, מתלהב, מתאכזב. את כל רשמי מהשבוע הראשון עם הגלקסי נוט 4 קיבצתי לפוסט סיכום קצר (יש מצב שיעלו עוד), שכדאי לכם לקרוא לפני שאתם רוכשים את הטלפון החדש שלכם, כדי שתדעו מה לקחת בחשבון ומה לא. בעיקר מה שהנוט 4 גרם לי לתהות הוא על האסטרטגיה של סמסונג. על כל זאת ועוד וכמובן על הטסטים שערכתי על כל רבדי המכשיר, בפוסט שלפניכם.
בואו נתחיל…
מעטפת סקסית ונוצצת
אז הדבר הראשון כשפתחתי את האריזה היה "וואו" של התפעלות, הגלקסי נוט 4 נראה ממש טוב, למרוות היותו גדול, הוא מעוצב היטב, עם מסגרת מתכתית, כיסו אחורי דמוי עור יוקרתי, דק יחסית, ומוקפד ברמת הפרטים הקטנים. אני לקחתי את הדגם השחור, שהזכיר לי במקצת את הגלקסי 2 שהיה לי לפניו, רק כמה דורות קדימה.
קטנה על הגודל – הגלקסי נוט 4 בעל מסך של 5.7 אינטש, מה שגרם לרבים להתקשר אלי ולתהות לגבי הגודל שלו ברגע שכתבתי בפייסבוק שרכשתי אותו. אז הסירו דאגה מבליבכם, ממש אין הרגשה שאתם מסתובבים עם בלוק בכיס, הוא נוח ולא מפריע לשים אותו בכיס או להחזיק ביד, גם תוך כדי הליכה (ועל הליכה אגב אדבר לקראת סוף הפוסט).
מה יש בערכה – ערכה יחסית בסיסית, מגיע עם הטלפון, מטען יואסבי שיכול להתפרק גם לכבל חיבור למחשב, אוזניות די טובות, מדריכים למיניהם וגם כמה ראשים מתחלפים לעט (שגם עליו עוד נדבר).
כמעט ואי אפשר היה להתעלם בשבוע ההשקה מאלפי שלטי החוצות "ME & MY NOTE", בו מוצגים סלבס שונים מחזיקים בנוט 4, זה בנוסף לעיצוב המרשים ביותר ואחרי שבוע של קצת ניסוי ותהייה, הבהיר לי במקצת – סמסונג מתחילה ללכת על הקו של אפל – להשקיע יותר במעטפת במקום במוצר. על זאת ועוד כולל כל הנקודות הקטנות שגרמו לי לחשוב כך אתחיל לפרט במהלך הפוסט.
חומרה, סוללה וניצול משאבים
- אז נתחיל עם הנתונים היבשים – הגלקסי נוט 4 מגיע עם:
- מעבד 4 ליבות 2.7 GHZ
- זיכרון 3 ג'יגה RAM
- זיכרון פנימי 32 ג'יגה
- סוללה 3,220 mAh (קטלנית, עוד ארחיב בהמשך)
- מצלמה 16 מגה פיקסל
אבל עכשיו מגיע החלק המעניין, ואפשר להגיד גם האכזבה הראשונה (ואולי העיקרית) שלי מהגלקסי נוט 4 – ניצול המשאבים לוקה בחסר, שלא לומר גרוע, מצד שמאל תוכלו לראות פרינטסקרין ממנהל היישומים אשר ממחיש את העניין, רק אפליקציות הפייסבוק והדפדפן פתוחות כאשר ה RAM המנוצל עומד על 2.24 ג'יגה! וכמה בלי שום יישום פתוח? לא פחות מ 1.89 ג'יגה. תוכלו לראות בצילומסך.
מדובר כמובן במכשיר חדש מהאריזה עוד לפני שהעמסתי עליו דברים. עכשיו, אי אפשר להגיד שרכשתי איזה מכשיר דמוי או ממקור מפוקפק, רכשתי אותו מרשת באג עם אחריות יצרן. לא נכנסתי לעומק אם זה האנדרואיד, המכשיר עצמו או הסנכרון ביניהם, או אפליקציות של סמסונג שרצות ברקע וכדומה, אבל כפי שאתם יכולים לראות – זו השורה התחתונה.
אז נכון, זה אנדרואיד, ואפשר ולקנפג ולשים רומים וכו' (עוד לא בדקתי לעומק ועד כמה), אבל גם בתור ברירת מחדל ציפיתי ליותר.
חלק מהשיקולים שלי כמובן לרכישת המכשיר היו זיכרון 3 GB, אבל לא ציפיתי לניצול כזה גרוע. אבל – אז התחלתי להעמיס עליו כדי לבחון לו את היכולות… ולמרבה הפלא הוא עמד במבחנים למעט דיליים קטנים של שברירי שניות (שגם להם אני לא מצפה ממכשיר שאמור להיות המילה האחרונה).
סוללה וטעינה – הסוללה היא ללא ספק אחד הדברים שיותר אהבתי בנוט 4, ראשית הקיבולת שלה מאוד גבוהה (3,220 mAh), לצורך השוואה, לאייפון 6 פלוס יש קיבולת סוללה של 2,915 mAh. חיי הסוללה ארוכים במיוחד ואף פעם לא חזרתי הביתה עם פחות מ-15%, גם בימים שהייתי בפגישות מהבוקר עד הערב בלי להטעין, גם בימים שטחנתי לו ת'אמא עם משחקים בלי הפסקה, חי הסוללה ארוכים במיוחד. במצבי המתנה (גם ארוכים במיוחד) הוא בכלל בקושי מבזבז אולי חצי אחוז לכל היותר.
וכאן מגיעה עוד נקודה לזכות הסוללה – הטעינה של הגלקסי נוט 4 ממש מהירה, לא בדקתי לו עם סטופר, אבל בהחלט אפשר להרגיש שמהירות הטעינה גבוהה בהרבה ואפילו כפולה מטלפונים רגילים. אציין שמהירות טעינה זו התאפשרה לי רק באמצעות המטען שהגיע לי עם הערכה המקורית ולא עם מטענים אחרים שכבר היו לי בבית\בתיק (יש לי בערך 7). מה ששוב גרם לי לתהות קצת על גן סגור.
עבר יפה את המבחנים – לאחר הבדיקות הראשונות של הנוט 4, הורדתי לו גם לא מעט משחקים בעלי גרפיקה וממשק "כבד", חלק גם הרצתי במקביל כדי לראות איך הוא שורד. התחלתי החל מטמפל ראן ואנגרי בירדס, עברתי לאיירון מן, אספלט 9, פוקט ראלי, וורמס ארמגדון, GTA, סימולטורים של טיסה ועוד. הטעינה בסך הכל מאוד מהירה, ובמהלך המשחקים, למעט דיליים קטנים של שברירי שניות (שגם להם אני לא מצפה) הוא אכל הכל בלי מלח, גם כאשר הפעלתי כמה במקביל.
ממשק משתמש וכפיית אפליקציות
אז נתחיל עם ממשק המשתמש של הנוט 4 (אנדרואיד 4.4.4) שבהחלט יעיל ונוח, עם זאת – צריך להתרגל אליו. ישנן פונקציות רבות ומגוונת אשר נוספו למכשיר, וישנן גם כפתורים ששינו קצת את יעודם כגון כפתור האפשרויות למשל, שהופך בגלקסי נוט 4 לכפתור דפדוף בישומים פתוחים \ אחרונים. גם למשתמש אנדרואיד ותיק כמוני לקח כמה ימים להתרגל, אך בסך הכל הממשק די נוח ופרקטי, אני יכול להבין את העניין הזה של יעוד המכשיר יותר לעבודה ופחות לפנאי ע"י הממשק החדש.
ריבוי חלונות – אחת האופציות היפות בגלקסי נוט 4, שהופך אותו למעין Windows הוא האופציה לפתוח על המסך הגדול מספר חלונות במקביל, הן בתצוגה "פתוחה" (ופעילה) והן בתצוגת עיגולים דינאמיים קטנים בשכבת על (גם על גבי משחקים) אשר לחיצה עליהם פותחת חלון פעיל בכל שלב ורובד של הממשק.
עוד דבר פרקטי של ממשק ריבוי החלונות הוא אפשרות סרגל אפליקציות צידי אשר נפתח בלחיצה ממושכת על כפתור "חזור" בכל שלב, ומאפשר לגרור אפליקציות ולהפעילן בקלות.
העט והחוויה – העט הוא בהחלט דבר המוסיף לחווית המשתמש והן לעבודה עם המכשיר, מהותו של העט הוא מעין עכבר לסלולר. אין צורך לנגוע במסך כאשר שולפים את העט – הוא עובד על פקודות אוויר גם כאשר הוא מרוחק במקצת מהמסך. העט מציג עיגול קטן המהווה את סמן העכבר ויש לו יכולת להציג למשל באתרים אינטרנט אלמנטים של onMouseOver, לי אישית למשל זה נוח מאוד כאשר אני צופה בסטטיסטיקות של האתרים שלי דרך הנייד.
על העט עצמו ישנו גם כפתורון קטן המהווה את הלחצן של העכבר, בכל שלב ובכל רובד (גם באמצע משחקים וכדומה) ניתן לתת קליק עם הסמן ולהפעיל בשכבת על את פקודות האוויר של העט, שכוללת בין היתר לכידת תמונה, כיתוב על המסך וכו'. כמו שלמשל תוכלו לראות בצילומסך מתוך המשחק איירון מן, פשוט לחצתי וכתבתי עליו בקלות.
כפיית האפליקציות – דבר שאני רואה לנכון לציין במיוחד הוא אפליקציות שנכפו עלי ברגע שקיבלתי את המכשיר. הגלקסי נוט 4 מגיע עם האפליקציות המיותרות (עבורי): ווטסאפ, אינסטגרם, פייסבוק מסנג'ר, דרופבוקס, פליפבורד ועוד. את האפליקציות הנ"ל אין אפשרות להסיר מהמכשיר אלא להשביתן בלבד, דבר שממש ממש הרגיז אותי.
גם פייסבוק אגב מגיעה בכפייה, אבל בפייסבוק אני משתמש ולכן לא השבתתי אותה. מילא אם מדובר ביישומי גוגל, שאת זה אני עוד יכול להבין, כי הרי מערכת ההפעלה אנדרואיד מפותחת על ידם, אבל לכפות עלי אפליקציות צד שלישי מבלי אפשרות הסרה?? מה זה השטויות האלה?. גם את ישומי גוגל אגב הייתי רוצה שתהיה אפשרות להסיר, וזאת מעצם היותה מערכת בקוד פתוח, ומעצם היותה כזאת – היא אמורה להיות חופשית יותר ולא כובלת.
עוד דבר בנוגע לאנדרואיד \ לגלקסי נוט 4 – כנראה עכשיו יבואו המומחים ויגדו שניתן לפרוץ \ לשים רוט (ROOT) ואז לעשות מה שבא לי, אבל – הגיעה לאוזני שמועה שאמנם עדיין לא בדקתי לעומק, ואישר לי אגב גם הבחור בחנות של באג שמכר לי את המכשיר – הגלקסי נוט 4 מגיע עם צ'יפ שמזהה פריצות, מה בדיוק הוא עושה אני לא יודע וגם לא בדקתי לעומק, אבל זה הדליק אצלי בהחלט נורה אדומה. אם זה אכן נכון וארצה בעתיד למשל להתקין אפליקציות כגון טיטניום באקאפ (שדורשות ROOT), זאת תהיה בעיה. וכאן שוב… עולה לי תהיית הגן הסגור וישור הקו עם אפל שאכזב אותי כבר בפעם השלישית.
מצלמה מעולה, סאונד אכזרי!
נתחיל עם המצלמה – מצלמת 16 מגה פיקסל מעולה ועם זאת דורשת קינפוג קל על מנת להוציא ממנה את המיטב מעבר לברירת המחדל. הצבעים והתמונות יצאו בהחלט איכותיות וחיות גם כאשר העברתי את הקבצים למחשב ולא רק על גבי מסך ה QHD AMOLED של המכשיר.
מצלמה קדמית – גם המצלמה הקדמית לא רעה בכלל, בעלת 3.7 מגה פיקסל וכוללת מצבים שונים כמוש למשל סלפי (הפכו אותי לילדה בת 12 🙁 ) ועוד. כמובן שאין מה להשוות לקדמית, אבל היא מתפקדת לא רע בכלל. אין לי יותר מידי מה להרחיב עליה מהסיבה הפשוטה שאני בקושי משתמש במצלמה קדמית.
בגלריה הבאה תוכלו לראות תמונות מהמצלמה (שהעברתי למחשב והעלתי), צילומים של אובייקים שונים, ממרחקים שונים, בתאורות שונות ובמצבים שונים, עם פלאש ובלי פלאש. לשיפוטכם.
השורה התחתונה – מצלמה מעולה ללא ספק, צריך טיפה לקנפק והיא מספקת את הסחורה מעולה.
סאונד אכזרי ביותר – לגבי הסאונד אין לי הרבה מה לכתוב – הוא פשוט מעולה! בתור אחד שאוהב מאוד לשמוע מוסיקה בדרך \ במהלך היום ויודע "להרגיש" אותה באוזן, בהחלט הרגשתי שדרוג משמעותי עם הנוט 4, וזה ניכר מאוד עם או בלי קינפוג של האקולייזר. לקחתי מספר שירים (אותם קבצים) ושמתי אותם על כמה מכשיים, גם מוביילים וגם מחשבים, ניסיתי על כל מכשיר גם סוגים שונים של אוזניות, ובגלקסי נוט הרבה זה פשוט נשמע הרבה יותר טוב. הצליל יותר עמוק, יותר נקי, יותר "מרגיש", יותר אמיתי מכל מכשיר אחר שניסיתי (ולא משנה עם איזה אוזניות).
אגב, גם את הממשק של המוסיקה שינו במקצת, צריך אמנם להתרגל אליו, אבל בסך הכל הוא טוב ונוח לגמרי.
עוד קצת קטנות שאהבתי ולא אהבתי
נתחיל עם דבר שהיה חסר לי מאוד בנוט 4 – והוא הנוטים הדביקים והקלילים של מכשירי האנדרואיד, אלו שגם אפשר להדביק כווידג'טים לעמוד הבית וע,י כך לזכור דברים יורת טוב, זה פרקטי, קליק ונוח. במקום זאת בנוט יש יש אפליקציית S NOTE שהרבה פחות ידידוית וקליקה, ומה גם שלא ניתן להדביק על ידיה נוטים למסך הבית כווידג'ט ונאלצתי להוריד אפליקציה יעודית מהגוגל פליי לשם כך.
המאמן האישי – זהו אחד הדברים שיותר אהבתי בנוט 4 , הוא פשוט מאתגר אותי וחזיר אותי לכושר 🙂 הוא עוקב אחרי הפעילות הגופנית שלי ואף מקפיץ לי התראות כאשר אני לא פעיל לאורך זמן ("אולי תצא לצעידה?"), דבר שלי אשית די נחוץ כאשר אני נמצא רוב היום מול המחשב 🙂
שיפור המרת קול לטקסט – בהחלט ניכר שיפור משמעותי בזיהוי והפיכת קול לטקסט (גם בעברית), ואני מוצא עצמי לא מעט כותב סמסים, כותב תזכירים ומחפש בגוגל ע"י דיבור בלבד, עם מספר שגיאות מזערי עד אפסי.
שירותים וקישוריות – כל השירותים והקישוריוּת של המכשיר פרושים בכל שלב בגלילה מטה של הסטטוס בר (הבר העליון) של האנדרואיד, מה שנוסף בנוט 4 הוא גם אפשרויות להאצת הורדה, הפיכה לנקודה חמה (לגלישה), מצב חיסכון בסוללה, מצב "מגע גריש" (במקרה ואתה עם כפפות) ועוד.
דבר ששווה לשים אליו לב הוא שקישורית ה NFC, המאפשרת בין היתר לשלם באמצעות הנייד מופעלת באופן דיפולטיבי, הייתי ממליץ לכבות אותה ישר עם הפעלת המכשיר כדי למנוע הונאות וכדומה. זו טכנולוגיה יחסית חדשה ואני עדיין לא סמוך עליה, מה גם שבארץ אין יותר מידי מה לעשות עם זה.
לסיכום \ השורה התחתונה
המכשיר בסך הכל טוב מאוד, אפילו מצויין. אבל בכך זאת אני לא בטוח ששוה את המחיר של קרוב ל-4000 ש"ח, אני חושב שלפני שאתם רצים לקנות – שווה לבדוק לפני כן מכשירים זולים משמעותית כמו LG G3, נקסוס, או אפילו HTC, שהם זולים משמעותית, על LG G3 למשל שמעתי בעיקר שבחים מאנשים מביני עניין (אני אישית עדיין לא בדקתי אותו לעומק). לא חסרות היום אלטרנטיבות אנדרואידיות בשוק (מאפל תתרחקו כמו מאש), ואני בהחלט לא ממליץ לכם לרוץ ולשפוך 4000 ש"ח לפני שבדקתם דברים ראויים אחרים.
שיהיה ברור: כפי שפירטתי על גבי 2000 מילים פלוס מינוס – הגלקסי נוט 4 הוא מכשיר טוב מאוד, ועם זאת מאכזב ביחס לציפיות ולמחיר. עדיין עומדים לרשותי 14 הימים של חוק הגנת הצרכן, ויש מצב שאפילו אחזיר אותו, בעיקר בגלל ניצול ה RAM הגרוע שלא ניתן לצפות מראש והאפליקציות שנכפו עלי במכשיר שלי, פשוט לא סובל כפיה.
* עריכה: עדכנו אותי שלא ניתן להחזיר את המכשיר כחלק מחוק הגנת הצרכן כל עוד נעשה בו שימוש, וזה אכן נכון. אז אני צריך כעת לחפש דרך להתגבר על האפליקציות שנכפו עלי ולהמשיך עם הנוט 4 🙂 תודה למעדכנים.
לא יודע איך להסביר, אבל בסך הכל הוא באמת נותן הרגשה די "אישית" (אולי זה המאמן), אני מקווה שאמצא דרך להתגבר על הכפיה ולהמשיך איתו הלאה.
אז אחרי שיש לכם את כל הנתונים מול העיניים – תעשו את ההחלטה שלכם. אשמח גם לשמוע בתגובות על אנשים עם נוט 4 או מכשירים אחרים שיספרו לי ולכם קצת על החוויה. תפציצו בתגובות 😉
הי יואב. סקירה מדהימה. תודה על המידע. אבישי
הי יואב
סקירה מעולה ולא מתחנפת.
שאלה…הייתי עד לאחרונה עם הנוט 2 ויתרון גדול בעיניי הוא הכפתור השמאלי שהיה פותח תפריט של האפליקציה הפעילה. עכשיו אני מבין שזה משמש לפתיחת אפליקציות אחרונות. מצאת דרך להחזיר את הכפתור לשימוש הקודם (שבמכשיר בעל מסך גדול הוא מאפשר שימוש ביד אחת)?
זה אכן אחד הדברים היותר מבלבלים בנוט 4, תפריט האפשרויות מופיע על המסך ולא בקליק שמאלי. עד עכשיו לא מצאתי דרך כלשהי אבל התרגלתי לזה די מהר.
לגבי יד אחת זה אכן טיפה מסורבל כאשר צריך להעביר את האצבע (בד"כ האגודל) אלכסונית על כל המסך הגדול הזה.
יואב אחי תודה על המאמר
האמת אני גם קניתי השבוע תנוט 4
האמת אשמח אם תוכל לעזור לי במשהו
יש לי הרגשה שהסוללה נגמרת לי מהר מאוד למרות שהובטח שהסוללה חזקה
תגיד שאתה מנער תמכשיר יוצא לך גם מין רעש מהמכשיר?
ונכון על המתכת של המכשיר מסביב זה לא בדיוק שריטה זה כמו נקודה מוזרה שלא מנסה כמה ניסית להוריד זה לא ירד זה נראה לך אולי מכשיר משומש או משהו שקשור למכת הזאת?
יש למכשיר פונקציית שימוש ביד אחת
סוף סוף כתיבה מהצד של המשתמש, נהניתי מאוד לקרוא. אך בבקשה נסה לתקן את שגיאות הכתיב\הקלדה הרבות בפוסט שלך, זה צורם בעין.
שלום. המאמר מרתק למעט דבר אחד שהבחנתי.
ישנה אפשרות להעביר פתקים למסך הבית דרך תזכיר פעולה. בעזרת ה s pen תוכל גם לרשום בכתב יד, וגם להזין טקסט. שוב מאמר מעולה. תודה
היי יואב…
סקירה באמת טובה וממצאת 🙂
גם אני התלבטתי המון לפני שקניתי תנוט 4 ורק אחרי שראיתי מלא סקירות וביקורת על המכשיר עשיתי תצעד וקניתי סוף סוף!!
מוכרח לומר לך שאני מצליח להזדהות כמעט עם כל מה שרשמת.
הכי תפס לי תעין והציק לי זו באמת הבעיה שדיברתה עליה שזה ה ram…
גם לי זה היה נראה מוזר ששום יישום לא פתוח והזיכרון שלו כמעט מלא לחלוטין!!!!!!רציתי לחשוב שאולי אני לא מבין בנושא ובטוח יש מה לעשות בנידון
חייב לציין שזה האכזבה הכמעט יחידה שלי מהמכשיר
שברובו הגדול פועל מדהים וחוויה גדולה( במיוחד שאני בא מאייפון 4)
עוד דבר שרציתי לדעת…בs voice לא ראיתי שיש את השפה העברית…אכן כך? אי אפשר לתת הוראות בעברית?????
סהכ דעתי על המכשיר…מכשיר ברמה מאוד גבוהה…ליגה אחרת מרוב המכשירים שנתקלתי וראיתי הרבה…
תודה אור
היי
לי יש את הנוט 4 כבר די הרבה זמן וקודם כל רציתי להגיד שכן אפשר לשים "סטיקי נוטס" זה פשוט באפשרויות של העט
בנוסף רציתי להגיד גם שעוד יתרון ששכחת לציין זה שאפשר להחליףאת הסוללה גם אם היא נגמרת
היי
רציתי להגיד שכן אפשר לשים סטיקי נוטס זה חלק מהפונקציות של העט .
בנוסף רציתי להגיד שהעניין עם המטען שמטעין יותר מהר זה כי הוא מעביר מתח יותר חזק מהמטענים הרגילים זה לא שהם מנסים לכפות עליך את המטען שלהם זה כמו שבאפל(למרות שגם אני שונא אותם) יש את המטען של האייפד שחזק בהרבה מהמטען של האייפון.
אזהרה! לא מומלץ להטעין מכשרים אחרים עם המטען של הנוט הבטריות שלהם לא אמורות לעמוד במתחים גבוהים כאלה.
זהו חוץ מזה בגדול הפוסט שלך סבבה לגמרי .