בניית אתרים יעודיים למובייל
עידן המובייל תופס כיום חלק נכבד מחיינו ויש המגדירים שאת "סמארטפון – ידידו הטוב של האדם" – ומצדק! מאות מליוני אנשים ברחבי העולם משחקים עם הצעצוע בעל מסך המגע, מנהלים דרכו את אורח חייהם ואפילו נכנסים אותי למיטה, מתעדכנים וקוראים לפני שהם הולכים לישון. עצם הקרבה והמזעור של כל הטכנולוגיה לתוך מכשיר קומפקטי שהולך איתך לכל מקום – גורם לנו לעשות הכל בנוחות שלנו מכף היד. המושג "העולם בכף ידך" מעולם לא היה מוחשי כ"כ מאשר בעידן בו אנו חיים כיום.
בזמן האחרון התפתחה תורה שלמה של בניית אתרים למובייל (תחום הכולל גם את הטאבלטים) אשר מנתחת את אופי הגלישה ואופן צריכת המידע במכשירים הניידים ששינו את חיינו. מליוני אפליקציות ואתרים יעודיים פותחו עבור סמארטפונים ואפילו תבניות וורדפרס חדשות מגיעות עם תמיכה רקורסיבית המזהה אם הגולש מגיע מהמובייל ומפנים אותו לתבנית יעודית עבור במכשיר.
עידן הסמטרטפונים הגביר עוד יותר את אפקט "הכאן והעכשיו" שיצרו מנועי החיפוש והרשתות החברתיות, אנחנו רוצים הכל כאן ועכשיו, לא להתחיל להסתבך עם ניווט – אלא לבצע את הפעולה שלשמה נכנסנו לאתר על מנת להבין זאת יש לבצע ניתוח קהל יעד או אפילו קבוצת מיקוד). אנחנו רוצים הכל בהינף אצבע על מסך המגע שלנו.
בניית אתרים למובייל – איך מתחילים?
קיימות מספר אפשרויות על מנת לשווק את העסק שלכם במובייל:
1. אפליקציה יעודית – דבר שאינו נגיש לכל בעל עסק באשר הוא, בעיקר מבחינת עלויות, כיום התחום עדיין נחשב לחדש והעלויות לפיתוח אפליקציות יעודיות מאוד גבוה יחסית למוצר חדש, אפליקציה יעודית באפיון אישי יכולה לנוע בין עשרות למאות אפלי שקלים.
2. אתר מותאם מובייל – האופציה היותר זולה, יותר מהירה ויותר גמישה. על מערכות כמו וורדפרס ניתן כיום להתקין פלאגים ואף תבניות שלמות אשר יועדו למובייל ומספקים את צרכי העסק שלכם – כאשר ממשק הניהול נשאר בנוחות שלכם מהמחשב שלכם ועם הממשק המוכר והנוח של מערכת וורדפרס המעולה.
התבניות היעודיות למובייל הן פרקטיות ובד"כ נותנות לגולש בדיוק מה שהוא רוצה כאשר הוא גולש לאתר מסויים מהסמארטפון – הכל כאן ועכשיו מבלי יותר מידי קשקושים.
בניית אתרים בפלאש – אויבו הגדול של האייפון
כיום כבר בקושי בונים אתרים בפלאש, זו נהייתה פחות או היותר השפה הרשמית של הבאנרים – והבאנרים בלבד! ולמה? המכשיר הפופולארי מבית אפל – הלא הוא האייפון – אינו תומך בפלאש ואינו מציג אותו, גם מכשירי האייפד כמובן אינם תומכים בפורמט זה. סטיב ג'ובס דיבר על כך שהוא רואה בחזונו את המכשיר קליל ומהיר, והפלאש הוא כבד ומסורבל מידי לדור החדש של הטלפונים הניידים ואין לו מקום במכשיר שאמור לספק את הסחורה מהר, כאן ועכשיו.
גם פלטפורמות לבניית אתרים בחינם כגון WIX הישראלית החליפו את פורמט הפלאש המיושן בפורמט HTML5 חדשני וגם נתמך בכל סמארטפון. עד היום אנשים הקימו אתרים בפלאש בעיקר בגלל האפקטים שהוא מאפשר – היום זה כבר מיותר, הן ברמה שהדבר לא נתמך ע"י סמארטפונים, והן בגלל שהפיתוחים האחרונים בתחום בניית אתרים מאפשרים לנו להעניק לאתר שלנו מראה מעולה עם אפקטים מדהימים – ומבלי לשהתמש בפלאש. *אגב – גם גוגל קורא טוב יותר אתרים שלא בנויים בפלאש.
תבניות וורדפרס יעודיות למובייל
הדרך היעילה ביותר להתאים את האתר שלנו למובייל היא להקים את האתר על בסיס וורדפרס ולהטמיע בו תבנית יעודית אשר תומכת במובייל. איך זה עובד?
בתבניות היעודיות אשר משמשות לבניית אתרים יעודים למובייל ע,י וורדפרס – מושתל קוד בחלק ה HEAD אשר מזהה אם הגולש מגיע ממחש ביתי או מטלפון נייד ומנתב אותו למעטפת המתאימה. ולמה מעטפת? מכיוון שהתבנית מגיעה עם כמה סקיצות בתוכה, גם למחשב וגם לסמארטפונים, כך שבעצם את אותו אתר יראו אחרת במחשבים ביתיים ואחרת במובייל.
האופציה השניה היא לבנות אתר שכל כולו מיועד אך ורק למובייל, גם את זה ניתן לעשות ע"י וורדפרס, הניהול כמובן נשאר ע"י המערכת המעולה של וורדפרס (שאגב – גם אתר וורדפרס ניתן לנהל ע"י אפליקציה לאייפון ולאנדרואיד.
במקרה זה עדיף לשים בתבנית המיועדת למחשבים ביתיים קוד QR, אשר סריקה שלו תוביל מהמחשב למובייל.
היתרונות של אתר יעודי לטלפונים חכמים
היתרון הגדול ביותר של אתר יעודי ויצירת קהילה של משתמשים מטלפונים חכמים הוא הקשר המתמיד עם הלקוח, בכל עת ובכל שעה, שפי שהוזכר למעלה – אנחנו לוקחים איתנו את הטלפון החכם לכל מקום גום אופן השימוש בו הוא יותר אינטימי, המסך הקטן נותן אפקט כיום יותר מהמסך הגדול והלא נייד של המחשב הביתי או אפילו המחשב הנייד.
ברגע שהלקוח יותר קיצור דרך על שולחן העבודה שלו (בטלפון החכם) לאתר המובייל שלכם – הוא איתכם בקשר מתמיד! ועל זה יש גם לשים דגש בבניית ארכיטקטורת התוכן לאתר הנייד. בכל פעם שמשעמם או יש קצת פנאי – גם הלינק שלכם ילחץ ויגרום ליותר ויותר כניסות מקהל יעד ממוקד ואיכותי.
יש לך מקור מידע טוב שמסביר על ה״אפקטים המדהימים״ שיכולים להחליף את בפלאש ב-html5?
קח דוגמה קובי לתבנית HTML5 שמשאירה אבק לפלאש. ו… היא כמובן גם קריאה לסמארטפונים ולגוגל.
http://luxury.ozythemes.com/#