בניית אתרים בחינם? תחשבו עוד פעם
אתם רוצים להתחיל לבנות אתר לעסק, אז הרצתם גוגל ומצאתם אופציות "לבניית אתרים בחינם", הכותרת כמובן מאוד מפתה, אבל מה באמת מאחורי זה? מספר שיקולים שאתם צריכים לקחת בחשבון לפני שאתם מחליטים לבנות אתר על פלטפורמה חינמית כזו או אחרת.
קודם כל בואו נסקור את היתרונות של בניית אתרים בחינם
זה חינם – זה כמובן היתרון הכי בולט, הכי גדול, הכי משמעותי – חינם אין כסף! ואנחנו בתור ישראלים אוהבים כמובן כל מה שבחינם! 🙂 לא צריך לשלם כסף, פשוט לפתוח חשבון באחת מהפלטפורמות החינמיות ולהתחיל להרים את אתר האינטרנט.
זה תהליך מהיר יותר – את החשבון אתם פותחים בתוך 5-10 דקות ומשם אתם מתחילים ישר לעצב, להזין תוכן וכו', אם תשקיעו מספיק זמן ביממה – אתם יכולים בתוך 24 שעות להעמיד אתר באוויר עם תוכן בסיסי שמספר על העסק שלכם, על השירותים שלכם ועל המוצרים שלכם.
הממשק בד"כ ידידותי – בד"כ כל הפלטפורמות החינמיות מציעות ממשק משתמש די ידידותי לא עשיר בפונקציות, אבל די ידידותי, ככה שגם אם אין לכם רקע טכני עשיר, תוכלו לתפעל את האתר די בקלות, לפחות את הבסיס של הזנת התוכן.
אבטחה – גם כאן ברוב מוחלט של המקרים השרתים של הפלטפורמות החינמיות מאובטחים מכיוון שהפלטפורמה עליה נבנים האתרים מאובטחת ויצרני הפלטפורמה דאגו לסגור בה את כל חורי האבטחה.
ועכשיו ניגש לחסרונות של בניית אתרים בחינם
כמו לכל דבר בחיים – יש את היתרונות שלו ויש את החסרונות שלו, אז מן הראוי שנסקור גם את החסרונות, כמה דברים מאוד משמעותיים שאתם צריכים לקחת בחשבון לגבי בניית אתרים בחינם על פלטפורמה כזו או אחרת.
הפלטפורמה לא שלך – אם הפלטפורמה לא שלך זה אומר בעצם שגם האתר שלא שלך, אתה אולי מבסס עליו את מערך השיווק באינטרנט, אבל – אתה באמת רוצה לבנות את מערך השיווק שלך על בסיס משהו שבכלל לא שייך לך? זה כמו להשכיר דירה רק בלי דמי שכירות, כאשר בכל רגע יכולים להוציא אותך משם מבלי הודעה מוקדמת. מה תעשה כאשר ביום בהיר אחד יתברר לך שמערך השיווק שלך נעלם ואין לך למי לבוא בטענות?
גם האתר עצמו לא שלך – אתה אולי משתמש באתר, אבל הוא לא שייך לך. מה יקרה אם מחר תרצה להקים אתר חדש על פלטפורמה משלך? איך תעביר את החומר? את העיצוב? ברוב המקרים אתה יכול לשכוח מזה, אתר חדש משמעותו להקים הכל מדף חלק. בניגור לאתרים שנבנים למשל על וורדפרס – אותם ניתן להעביר משרת לשרת בקלות כולל כל העיצוב ובסיס הנתונים.
עוד דבר חשוב בעניין הזה הוא גם לגבי הדומיין, גם כתובת האתר כאן תהיה בד"כ כתובת משנה של הפלטפורמה, למשל בסגנון הזה: domain.co.il/yourwebsite, המשמעות היא כמובן שהאתר מתפרש כפחות רציני בעיני לקוחות, זה לא נראה טוב על כרטיס הביקור שלך וכמובן בקרב הגולשים והלקוחות כשאתה נותן להם את הכתובת, מפרסם או שלוח במייל.
מגבלה בפיתוח האתר – בניית אתרים אשר מתבצעת על פלטפורמה חינמית מוגבלת ע"י הפונקציות שהפלטפורמה מעניקה, בסיס הפיתוח כאן הינו מוגבל, ואם בעתיד תרצה להכניס לאתר שלך עוד פונקציות שלא מציעה הפלטפורמה (למשל: פורום, חנות, ממשק שאלות ותשובות) – לא תוכל לעשות את זה.
מגבלת עיצוב של האתר – גם עיצוב אתרים על פלטפורמות חינמיות זה דבר מוגבל מאוד, ההשלכות של הדבר כמובן יכולות לבוא לידי ביטוי בפגיעה בתדמית שלך, שכן עיצוב מכוער לא עכשווי יכול להבריח גולשים ולקוחות פוטנציאלים מהאתר. אין לך אתפשרות לעצב את האתר כראות עיניך, מה שהפלטפורמה מציעה – זה מה שיש. אולי עם אפשרות להכניס לוגו פה ושם או לבחור תמונת רקע וערכת צבעים. אבל את הבמנה, הפונקציות והמראה הכללי – לא ניתן לשנות.
אין לאתר אמא ואבא – אם קרה משהו עם האתר, השתבש, אתה לא מבין משהו עם הממשק, העיצוב לא מספיק טוב – אין לך אל מי לפנות, בד"כ המקסימום שתוכל לעשות הוא עיון בקבצי העזרה שמציעה הפלטפורמה, אבל כמובן שאין לך אל מי להתקשר או לשלוח מייל תמיכה טכנית וכו'.
אז מה האידאל?
בניית אתרים בקוד פתוח, מצד אחד העלויות לא גבוהות ביחס למערכות מותאמות אישית, מכיוון שקוד הליבה של המערכת פתוח ונגיש לכל. מצד שני העלויות כאן הןן בעיקר על העיצוב ולא על הפיתוח, כמובן שיהיה לך גם אל מי לפנות ברגע שתצתרך, תוכל לגבות את האתר שלך ותוכל לעצב אותו איך שתרצה ולהציב אותו על דומיין משלך. בעתיד – גם העניין הפונקציונלי נגיש וזמין לרשותך במידה ותרצה להוסיף עוד פונקציות חדשות לאתר.
ההמלצה שלנו היא כמובן וורדפרס המצויינת, למרות שקיימות בשוק לא מעט מערכות בקוד פתוח (כמו למשל: ג'ומלה ודרופל), היתרון הבולט של וורדפרס זה שהיא גמישה וידידותית יותר מהאחרות ומאפשרת להקים על בסיסה כמעט כל דבר.
אז לפני שאתם בוחרים את הפלטפורמה שעליה ישב מערך השיווק שלכם באינטרנט, כדאי שתקחו את כל הנ"ל בחשבון. בהצלחה 🙂
ראשית אני חייב לומר, כל מילה בסלע!
חשוב להבין את כל הנקודות לפני שפותחים אתר חינמי, יש לא מעט חסרונות שעבור עסק עולים על היתרונות.
לכן לעסקים, תמיד אבל תמיד כדאי להשקיע עוד קצת כדי לקבל משהוא יותר מקצועי מאשר בניית אתרים בחינם.
אתם לא יודעים כמה שזה נכון מה שנכתב פה!
בתור אחד שמתעסק עם אתרי וורדפרס אני מתחבר לכל מה שנאמר פה
הקטע הכי קריטי באתר חינם, זה הקידום בגוגל
מכוון שאתה יושב על דומיין לא שלך,גוגל מחבר את שם הדומיין עם האתר שלך
יום אחד שיפול האתרתרצה לעבור שרתתרצה להקים מחדש את האתר
כל הקידום שלך בגוגל הלך לטמיון !!! מכוון שהחלפת דומיין וגוגל לא מכיר אותו!
כמו לעבור דירה שגרת בה 20 שנה, ויום אחד לעבור ,ולך תספר לכולם איפה אתה גר
למה לא פרסמתי את האתר שלי? מכוון שלא סיימתי,ולא מראים חצי עבודה
הכתבה נכונה ויפה רק במידה שמדובר על אתר אישי או בלוג ללא מטרות רווח, כאשר מדברים על אתר תדמית שיהיה חלק מאסטרטגית השיווק של עסק מסויים ובאמת יהפוך גולשים לקונים, אז להתשמש בתבנית וורדפרס או אפילו להשתמש במתכנת שיתאים את התבנית לצרכים של הלקוח זה בדיוק כמו לבקש מפועל בניין לעצב בית או ממעצב פנים לצבוע את הקירות.
חייבים להבין את המציאות, כדי לבנות אתר אינטרנט שבאמת יעזור לעסק, צריך קונספט, עיצוב אישי שמבדיל את אותו אתר מהתחרות, אפשר להשתמש במהל תוכן (יש מעל 100) אבל באחד שמותאם לעיצוב ולא להפך והכי חשוב בצוות מקצועי עם ניסיון שיודע איך לגרום לדברים האלו לקרות, אדם בודד לא יכול להיות איש שיווק, מעצב ומתכנת באותו הזמן
כנסו לדוגמה לאתר www.manja.co.il, כנסו לעבודות שלהם ופשוט תראו את ההבדל ועל מה אני מדבר.
אתר זה הסוכנות הכי חשובה שיש לכל עסק, זאת התדמית שלו באינטרנט.
האמת היא שאני מסכים עים כל הדברים שאתה אומר והפוסט הזה פתח את העניים להרבה מאד אנשים שחיפשו דרך קלה והלכו על בניית אתרים בחינם מבלי לדעת מה החסרונות של הדבר הזה.
אין כמו וורדפרס לכל סוג אתר. יש צורך להשקיע טיפה בהתחלה אך מדובר על פלטפורמה ללא תלות, הגבלה ובעצם אתר לכל החיים. והכי חשוב אהובת מנועי החיפוש.