כיצד לבחור תבנית וורדפרס לאתר שלך?
אז היום כמעט כולם כבר יודעים שלבנות אתרים על וורדפרס זה פשוט ונוח, מערכת ניהול התוכן הפופולארית ביותר בעולם בקוד פתוח לא הגיע לטופ שברשימה במקרה – בניית אתרים על וורדפרס זהו תהליך בד"כ יותר מהיר, יותר נוח הן לחברת לבניית אתרים והן ללקוח, מה גם שאם מסתכלים על וורדפרס בתור כלי – זהו כלי עוצמתי לשיווק באינטרנט עם פונקציות כמעט בלתי מוגבלות ומהווה הן תשתית טובה לפיתוח עתידי והן מערכת אשר מאפשרת לך לנצל בצורה מיטבית את העוצמה של האינטרנט.
היום ניגע יותר בחלק העיצוב של וורדפרס – בחירת התבנית. תבנית הוורדפרס שלך אינה נוגעת רק לעניין עיצוב אתרים, אלא גם לעניין הפונקציונליות וייעוד האתר שלך. במאמר זה נבדוק כמובן מכמה היבטים ונסקור כיצד כדאי לבחור את תבנית הוורדפרס המיטבית לאתר שלכם.
מבנה ומראה
אז כמובן שהדבר הראשון שנסתכל עליו כשאנחנו רוצים לבחור תבנית לאתר שלנו, ובמיוחד לאתרי תדמית לעסקים – נרצה מראה שיקלע לטעם שלנו, למה שאנחנו רוצים לשדר, וכמובן לקהל היעד שלנו, למשל: תבנית רצינית יותר לאתר עורכי דין, ותבנית "מצועצעת" יותר לאתר של גן ילדים או מוצרי תינוקות. ניתן לאפיין תבנית בהתאמה אישית או לחליפין לרכוש תבנית מחו"ל ולתרגם אותה, לוורדפרס יש עשרות אלפי מפתחים ומעצבים ברחבי העולם – מה שמאפשר לנו קשת אפשרויות רחבה ומגוון עצום של עיצובים או פרילאנסרים שנוכל לעסוד איתם.
לאחר שקיבלנו תבנית עם נראות טובה, אנחנו צריכים להלביש עליה את הגרפיקה והתכנים שלנו בצורה שתביא אותם לידי ביטוי בצורה הטובה ביותר. וזה גם מה שמביא אותנו לנקודה הבאה.
מטרה וייעוד
הגדירו בבירור את מטרת וייעוד האתר שלכם, הסתכלו על המבנה וראו היכן תוכלו להלביש עליו את הגרפיקה שלכם, את התכנים שלכם, אלמנטים חשובים כמו טופס צרו קשר גורף בסיידבר, תיבת אוהדים של פייסבוק וכו'. מעבר לכך, חשבו האם אתם צריכים סיידבר (סרגל צדדי) אחד, או שניים? האם אתם צריכים תבנית רחבה או צרה? האם יש משהו לשוב להדגיש בחלק ה HEADER של האתר ועדיף לקחת תבנית עם "סטריפ" גדול למעלה שיתן לכם מענה לצורך זה.
חשבו קודם כל למה האתר מיועד, ואם הוא מיועד לעסק – חשבו על מהות העסק, בדיוק אלו דברים חשובים שיודגשו ומה הדבר הראשון שאתם רוצים שהגולש ידע על העסק שלכם. הדיוק של האינטרנט והטכנולוגיה מאפשר לנו להביע את זה בצורה מיטבית. דוגמה טובה לכך היא אתרים של צלמים, שבד"כ מקבלים סקיצה שהיא "מחוץ לקופסא", אתר עם סליידר (תמונות מתחלפות) ענק ברקע, ורק עליו מולבשים התפרטים של האתר, זהו דבר מאוד הגיוני ופרקטי לעסק מסוג זה – שכן בשורה התחתונה הגולש רוצה להתרשם מעבודתו של הצלם (התמונות עצמן), ואתה נותן לו את זה בשניה הראשונה שהוא נכנס לאתר וגם על כל המסך. אחרי שכבר התרשם, זה ממש לא בעיה להקליק על הצרו קשר וליצור קשר מהיר.
לכן חשוב ביותר להמחיר מה אתם יודעים לעשות ולה ליצור קשר דווקא איתכם, ומבנה טוב שמביא את זה לידי ביטוי – יעזור מאוד בתהליך.
פייג' טמפלטס, קסטום סיידברס ושורטקודס
בסעיף הזה אנחנו שמים גם דגש על העמודים הפנימיים של התבנית, ושל האתר שלנו בעצם. כרגע נסביר את שלושת המושגים ולמה זה חשוב לנו אם אנחנו מסתכלים על האתר בתור כלי שיווקי ותדמיתי.
פייג' טמפלטס – אפשרות לבחור סקייצה מותאמת אישית לכל עמוד ועמוד באתר שלך. במקום סקיצה גורפת לכל עמוד ועמוד – ניתן לבחור סקיצה ייחודית לכל עמוד בהתאם לייעודו. למשל: סיידבר ימני, סיידבר שמאלי, בלי סיידברים, גלריה, מפת אתר, פוסט בבלוג וכו'
קסטום סיידברס – סיידברים מותאמים אישית, בהרבה תבניות של וורדפרס הסיידבר הוא אחיד וגורף לכל האתר, אך אם אתם צריכים סיידברים מותאמים אישית, עם מבנה ונוקציות שונות לכל עמוד בנפרד – דאגו שהתבנית שלכם מאפשרת זאת. עיצוב אתרים נכון בא לידי ביטוי בפרטים הקטנים, וזהו אחד מהם.
שורטקודס – נועדו על מנת לעשוות לנו את החיים קלים יותר וכן להכניס יותר צבע לתוכן העמודים פוסטים שלנו. מה זה אומר בעצם? מעין מיניסי סקיצות של תוכן שכבר מוכנות לך להטמעה פשוטה בקליק כחלק מתוכן האתר. למשל: גרפים, טופס צרו קשר מהיר, טבלאות, סרטוני יוטיוב וכו'. את כל האלמנטים האלו תוכלו לשלב בשניות באתר שלכם באם התבנית מאפשרת לכם את זה ע"י שורטקודס, ומה שהכי חשוב כמובן -ללא ידע כלשהו בקוד או בתכנות. פשוט ויעיל 🙂
אפשרויות תבנית
רוב מוחלט של התבניות היום מגיעות עם "אפשרויות תבנית", זהו דבר המאפשר לכם לשלוט במאפיינים ג'נריים של האתר בקלות וע"י כך לאפשר לכם גמישות עיצובית ופונקציונלית. תוכלו למשל לשלוט בדרבים הבאים: העלאת לוגו, צבעים, באנרים (אם יש איזורים ייעודיים לכך בתבנית), סליידר, הטמעת קודים של מעקב (אנליטיקס וכו') ועוד המון מאפיינים ג'נריים של האתר.
אפשרויות אלו מהאפשרים לך יותר גמישות בעיצוב האתר שלך וכן חוסכות התעסקות מיותרת עם הקוד של האתר.
אופטימיזציה
עוד דבר שכדאי ומומלץ לבדוק הוא המבנה של התבנית מבחינת אופטימזציה, האם היא בנויה טוב מבחינת תהליך הקידום בגוגל? אופטימיזציה טובה זהו דבר שתורם לאתר להתקדם בגוגל (ולמה חשוב לקדם בגוגל – אין צורך לפרט), ומאוד כדאי לבדוק את הסקיצה מבחינת: כותרות H1,H2, טעינת נתונים ע"י AJAX או טעינה רגילה, זמן טעינה של התוכן, תגיות DOFOLLOW NOFOLLOW בתוך התבנית, מיקומם של אלמנטים כמו תגיות וקיטלוג, סקיצת דף "מפת אתר" שבאה עם התבנית ומוגדרת במבנה נכון, כיצד נקראים תפריטי הניווט ע"י גוגל, ואם נכנס לעומק אז גם את סידור השכבות – כך ששכבת התוכן תהווה את החלק המרכזי והידידותי ביותר לקרוולרים של מנוע החיפוש (פרמטר שולי, אבל עדיין פרמטר).
פורמטים של עמודים שכדאי לבדוק במיוחד: ראשי, פוסט, עמוד, קטגוריה, תג.
אוטומציה
הדבר הבא נוגע יותר לאתרי תוכן ופחות לאתרי עסקים, למרות שגם שם זה יכול להשתלב יפה. מה זה אומר בעצם? יש תבניות שכבר עושות לנו הרבה דברים על אוטומט – ובכך עושות לנו בעצם את החיים יותר קלים וחוסכות לנו המון עבודה. מה הדברים שתבניות יכולות לעשות למשל? לדגום תמונת Tumbnail – זוהי תמונת התצוגה המקדימה המופיעה לצד התוכתרת וכותרת המשנה בפורמטים כמו "קטגוריה" ו"תג", ישנן תבניות שפשוט "לוכדות" אוטומטית את התמונה הראשונה בפוסט ושמים אותה אוטומטית בתור טאמבנייל. מעבר לכך: ישנן תבניות שמציגות "פוסטים דומים" באופן אוטומטי על כל פוסט שלכם, זה דבר שבד"כ מגביר את זה השייה באתר וכן תורם לאופטימיזציה, זו למשל אופציה שניתן לסגור גם ע"י פלאגים, אבל עדיף שישופתר כבר בתוך התבנית. עוד אופציה: הטמעת וידאו באופן אוטומטי – ישנן תבניות שבהן אפילו לא צריך להשתמש בשורטקודס, פשוט עושים "העתק – הדבק" על כתובת ה RUL של הסרטון, נגיד מיוטיוב – והתבנית מטמיעה באופן אוטומטי נגן אקטיבי בתוך האתר שלך.
סיכום
תבנית וורדפרס תלווה אותך לאורך זמן, מעבר לעיצוב אתרים טוב יותר – היא גם תהפוך את האתר שלך לכלי טוב יותר שיגרום לך לשווק יותר טוב ולהיות ללא תלות בגולם חיצוני כשאה תריך לעשות באתר דברים כאלו ואחרים. ידידותיות זה חלק גדול משם המשחק, הן לבעל האתר והן למפתח. ככל שהתבנית טובה ופונקציונלית יותר – כך מבחינת התשתית שהיא מעניקה לך (מעבר לתשתית המעולה של וורדפרס עצמה) – תוכל לעשות כמעט כל דבר ללא התעסקות בקוד או תלות במתכנת.
תיקון שגיאת כתיב
עותמתי = אוטומטי
בניית אתרים בחינם
חשוב מאוד! בחירת התבנית יכולה לעשות את הפיתוח לכיף חיים או זוועה אמתית.
האם יש אפשרות להקים או לבנות תבנית בצורה אישית? מה זה דורש?
פוסט מצוין
מאוד מעניין ומאוד עזר לי להבין מה כדאי לבדוק ולחפש.
תודה!
שלום,
אני כבר מספר שבועות מחפש פתרון לפרוייקט אישי שלי, וקראתי המון חומרים על שימוש במערכת וורדפרס לבניית אתרים מסוגים שונים, הראת פה את רובם שזה ממצא ויפה, הייתי מעוניין לשאול אותך כמומחה למערכות וורדפרס, אם אפשר ליצור רשת חברתית בעזרת מערכת ניהול של וורדפרס?
ואם זאת שאלה מסובכת מידי, הייתי שמח אם תוכל להפנות אותי למישהו שיוכל לעזור או לייעץ?
בתודה מראש שלום ג.
היי שלום.
כרגע הדרך הנוחה ביותר להקים רשת חברתית על בסיס וורדפרס הינה: באדיפרס.
המערכת מאוד ידידותית ומאפשרת לך גם להטמיע מראה שמאוד דומה לפייסבוק עצמו, או כל סקיצה כמובן שתבחר או שמעצב יטמיע עבורך.
להורדה חינמית: http://buddypress.org/
בניית אתרים ותבניות וורדפרס זולה וחוסכת זמן. אבל דורשת תחזוקה צמודה המערכת לא ידידותית למשתמש פשוט. יש פלטפורמות יותר מיתקדמות.
אני רוצה להקים אתר בשביל הישיבה שלי
באתר יהיה
שיעורי תורה , חדשות ועדכונים , תרומות . ועוד
האם יש לכם המלצות על תבניות ותוספים
שמומלץ בשבילינו
תודה מראש
האם כדאי לבנות אתר על תבנית שפותחה בישראל או על שוס כמו X them
האתר מיועד לקהל ישראלי ובין לאמי.
תודה רבה <3