מקבץ שאלות ותשובות בנושא וורדפרס
וורדפרס ממשיכה לבסס את מעמדה במערכת ניהול התוכן הטובה ביותר בעולם, המון בעלי עסקים מגלים את הפתרון היעיל הזה, שהוא מצד אחד מאוד נוח לפיתוח האתר (חברת בניית אתרים) ומצד שני מאוד נוח לניהול האתר מצד הבעלים שלו.
אז בתור אחד שמתעסק הרבה עם וורדפרס, אני מקבל המון שאלות שחלקן מאוד בסיסיות, ובפוסט זה אני רוצה לרכז מספר שאלות נפוצות ותשובות לגבי מערכת וורדפרס והשימוש בה.
בואו נתחיל….
1. איך אני משנה את הכותרת וכותרת המשנה של האתר בלוג?
שאלה מאוד בסיסית, וגם התשובה מאוד פשוטה…. נכנסים לפאנל הניהול ושם נכנס ל: הגדרות > כללי, נשנה שם מה שנרצה ונלחץ על "לשמור" בתחתית המסך… זהו בעצם 🙂
2. כיצד אני משנה את שם המשתמש שלי בבלוג?
גם זאת שאלה די בסיסית ומאוד נפוצה, אני אסביר למה אני מתכוון… בד"כ ברירת המחדל של וורדפרס היא שם משתמש "admin" לכן כאשר אתם משתמשים בבלוג וכותבים פוסטים, בד"כ יופיע בעמודי הפוסטים הכיתוב "מאת: admin", איך משנים את זה?…..
הולכים לפאנל הניהול ושם ל: משתמשים > הפרופיל שלך, שם נכתוב כינוי חדש תחת דשה "כינוי", נשמור ואז ניגש שוב לתיבת הבחירה "השם שיוצג בבלוג", שם נבחר את הכינוי הרצוי ונלחץ על "לשמור" בתחתית המסך.
3. כיצד ניתן להוסיף תפריט בהתאמה אישית לבלוג?
אופציית התפריטים היא אופציה שנוספה בגרסאות החדשות של וורדפרס, היא מאפשר לכם לצרף לתבנית (בתניות התומכות בתפריטים) – תפריט מותאם אישים, שיכול לכלול בתוכו כל מה שתרצו, החל מקישורים לעמודים ופוסטים, קטגוריות, ואפילו קישורים אבסולוטיים (לכתובת חיצונית). איך אנחנו מוסיפים אחד כזה לאתר?
ראשית עלינו ליצור תפריט חדש, הולכים בפאנל ניהול ל: מראה הבלוג > תפריטים, שם נזין את השם הרצוי לתפריט ונלחץ על "ליצור תפריט", לאחר מכן נוכל להוסיף לתפריט כל אלמנט שנרצה (האופציות יוצגו בצד ימין), ואפילו לקבוע את ההיררכיה ע"י גרירה פשוטה של האלמנטים. הנה צילומסך להמחשה…
זהו דבר מאוד חשוב בתהליך בניית אתרים תדמיתיים, מכיוון שלא תמיד אתם רוצים שהמערכת תיצור עבורכם את הכל באופן אוטומטי ויש להתערב ולהגדיר דברים בצורה ידנית.
כיצד נשלב את התפריט בבר הצדדי (סיידבר) שלנו? גם זה מאוד פשוט… וניתן לעשות זאת גם עם ערכת העיצוב שלכם לא תומכת בתפריטים.
נלך בפאנל הניהול ל: מראה הבלוג > וידג'טים. שם נגרור את האופציה "תפריט" לבר הצדדי שלנו ונשחק עם ההגדרות (מאוד פשוט).
4. כיצד ניתן להעלות קבצים לאתר שלי?
גם שאלה מאוד נפוצה, לא רבים יודעים, אך בוורדפרס ניתן להעלות כמעט על קובץ שאתם רוצים לשרת שלכם (מעבר לפונקציות הבסיסיות של שילוב תונה בפוסט וכו'…), אני נתקל בזה לרוב אצל אתרים של עורכי דין שרוצים להעלות פסקי דין וכו' בפורמטים של PDF או DOC.
איך עושים את זה? פשוט מאוד….
נכנסים בפאנל הניהול של וורדפרס ל: מדיה > להעלות קובץ חדש… וזהו, פשוט מעלים את הקובץ מהמחשב (בדיוק כמו שמצרפים קובץ למייל).
5. כיצד משנים את מספר הפוסטים שיוצגו בעמוד הראשי של האתר בלוג שלי?
בבלוגים אתרים המבוססים על מערכת וורדפרס – ברירת המחדל היא להציג 10 פוסטים בדף הבית, לאחר מכן יש את הכפתורים "לפוסטים קודמים" וגם "לפוסטים הבאים".
ניתן לשנות את ההגדרה הזאת בקלות ע"י כך שנלך בפאנל הניהול של וורדפרס ל: הגדרות > קריאה, שם נגדיר את מספר הפוסטים הרצוי, נלחץ על "לשמור", ו… זהו בעצם 🙂
6. כיצד משנים את התוכן של העמוד הראשי לתוכן סטאטי?
עוד שאלה מאוד נפוצה, במיוחד של בניית אתרי תדמית, וכבר כתבתי עליה פוסט שלם בעבר…, העניין הוא שברירת המחדל של וורדפרס מציגה את 10 הפוסטים האחרונים הדף הראשי, אך אם אנחנו רוצים לשים שם תוכן קבוע מסויים, מה עושים?
הסבר מפורט על העניין כולל צילומי מסך והוראות פעולה תוכלו לקרוא בפוסט הזה שכבר הופיע בבלוג לא מזמן.
7. איזה פלאגים כדאי להתקין על מערכת וורדפרס?
גם שאלה שאני נתקל בה הרבה ותמיד עונה עליה באותה שאלה "איך אתה חושב שצריך לרהט דירה?", אין כאן תשובה אבסולוטית, כל אתר והצרכים שלו, האפיון שלו וגם התוכנית השיווקית שלו… אבל יש כמה פלאגים שהם פשוט חובה בכל אתר וורדפרס, גם אני כאשר אני בונה אתר ללקוח, אני כמעט תמיד מתקין את כולם כברירת מחדל, כי לרוב הלקוחות לא ממש יודעים איך לנצל את היכולות של המערכת המדהימה הזאת במלואם, ולכן צריך לתת להם "פוש" קטן כדי שיוציאו ממנה את המיטב.
ונחשו מה…. גם על זה כבר נכתב פוסט 🙂 פשוט הקליקו, קראו, והורידו התקינו את הפלאגים…. ממליץ לכל אחדת שמשתמשת בוורדפרס.
8. כבר יש לי בלוג ואני רוצה לעבור לוורדפרס, איך מעבירים את התוכן לאתר החדש?
המון משתמשים מגלים את וורדפרס, לאחר שעבדו שנים עם שירותים חיצוניים (כמו בלוגר או קפה דה-מרקר), כעת לאחר שבנינו אתר משלנו על וורדפרס – כיצד להעביר את כל התוכן לאתר החדש?
גם זה מאוד פשוט… אנחנו הולכים בפאנל הניהול ל: כלים > יבוא, שם נזין את הכתובת של הבלוג הישן שלנו או ערוץ RSS "ונשלוף משם" את כל התוכן שלנו לאתר החדש.
חשוב מאוד!: אחרי שהעברתם את התוכן לבלוג אתר החדש – כדאי מאוד למחוק אותו מהאתר הישן או לחליפין לעשות הפניה 301, על מנת שגוגל לא יזהה תוכן משוכפל, זה לא טוב בתהליך הקידום בגוגל.
זהו להפעם, וזהו רק קצה המזלג מאלפי האופציות והפונקציות שאפשר להשתמש בהן המערכת וורדפרס ולהוציא ממנה את המיטב בתהליך השיווק שלנו באינטרנט. בקרוב פוסטים נוספים שנכנסים יותר לקרביים של המערכת ומאפשרים לעשות בה כל מה ולהתאים אותה לכל מטרה.
יואב 😉
מדריך מעולה לכל וורדפרסר מתחיל!
כל הכבוד על ההשקעה
איך אני מכניס קודים של מוצרים לאתר
לפי שם המוצר, תאור המוצר והקוד.
איך אני מכניס בנר לאתר שכולל לפי הפרוט לעיל.
אשמח לשיחה לנייד 0528357813
היי.
בגרסה האחרונה של וורדפרס, מספר העמודות בפוטר הוא 4 ולכן כל ווידג'ט צר. יש אפשרות לשנות את זה? למשל לקבוע שיהיו 2 עמודות בפוטר?
איפה אפשר למצוא תבניות רספונסיביות לוורדפרס?