חמישה טיפים שיתרמו למיתוג האישי שלך באינטרנט
פיייייי איזה כיף להיות שוב בפאנל ניהול של הבלוג 🙂 כבר שבועיים בערך שלא כתבתי כלום. יש הרגשה טובה, בלראות את העורך תוכן של וורדפרס מולי, ריק לחלוטין… מחכה למילים שיציפו אותו….
אז היום אני רוצה לתת לכם כמה טיפים כיצד לתרום לנוכחות האינטרנטית שלכם ולנהל אותה בצורה נכונה, אנחנו נדבר גם טיפ טיפה על תת מודע ומה התהליכים (הטכניים) שאנו יוצרים גורמים לגולשים להרגיש.
פוסט זה בא בעקבות הפוסט הבא שמלמד אתכם כיצד ליצור נוכחות אינטרנטית, היום נלמד כיצד גם כיצד לנהל אותה בצורה נכונה.
מה המשמעות של ניהול נוכחות אינטרנטית בצורה נכונה?
אנו גורמים לגולשים להכיר אותנו יותר, לא מספיק להפיץ כמה שיותר, גם חשוב להבהיר באיזה הקשר (אדם או חברה) נכתבים הדברים, על מנת שגולשים ידעו לקשר בעין המון תוכן רלוונטי בתחום העיסוק שלך – לפנים או הלוגו שלך.
כאן ניכנס טיפה לתת מודע, אנחנו עובדים על עיקרון של ריבוי, ישנן כיום אלפי דרכים להפיץ את עצמך באינטרנט, אתה יכול ליצור לעצמך אלפי ועשרות אלפי אזכורים בחינם ולהיות בכל מקום (ניתן לקרוא בפוסט הזה), אבל אם מזהים אותנו בכל מקום זה הרבה יותר מאשר גולש שמזהה עשרות פוסטים מעשרות יוזרים שונים (בכל אתר יוזר אחר), גם אם כולם זה אתה, עדיין צריך לשמור על אחידות, אתה צריך להראות שאי אפשר להתעלם ממך ברשת האינטרנט ובהקשר של העיסוק שלך. וזה מביא ואותנו לעיקרון הראשון….
אחידות ועקביות
השתמשו באותו לוגו תמונת פרופיל ובאותו יוזר בכל אתרי המאמרים, והרשתות החברתיות וגם באותו נוסח של קרדיט כותב (לא מילה במילה – כי בכל זאת גוגל סורק את זה….), השתמשו גם באותו סגנון כתיבה ותהיו כמה שיותר עצמכם, זה מה שיפה באינטרנט… אתה לא צריך להיות איזה פלצן בשביל לקבל לקוחות, אתה יכול לכתוב איך שבא לך כמה שבא לך ומתי שבא לך – אנשים ירצו לעשות עסקים איתך אם הם מצאו ערך במה שאתה כותב, ופחות חשוב איך אתה כותב, מה גם שכמה שאתה יותר משוחרר "מפורמליות", אתה גם כותב יותר טוב, הכתיבה יותר זורמת לך ואתה יכול להביע את עצמך בצורה טובה יותר.
בקרו פעם בכמה ימים בזירות האינטרנט הפעילות שלכם, הגיבו, תתעדכנו, הביעו דעה, שתפו… (בפסקאות הבאות נלמד גם כיצד לאתר זירות כאלו).
שפה גרפית
שימו את הלוגו שלכם בכך מקום, תנו לזה לשחק בעין של הגולש כך שאיפה שלא תגיבו, תתכתבו או תפתחו דיון – איפשהו זה יחלחל לאנשים, השתמשו גם בשירות המעולה של GRAVATAR, אתם נרשמים פעם אחת ומעלים תמונות פרופיל וזה בעצם גורם לאותה תמונה להופיע בכל תגובה שתכתבו בכל בלוג וורדפרס ברחבי העולם (ויש מליונים כאלו….).
לאחר שעשיתם את זה אתם פשוט צריכים להגיב בבלוגים שאתם גם ככה קוראים בהם, כל תגובה עניינית זה עוד מרכיב קטן בתהליך המיתוג האישי שלכם. ושוב אני אומר…. קצת + קצת = הרבה!
שמרו גם על ערכי המותג, השתמשו תמיד באותם צבעים של אתר האינטרנט שלכם ושדרו בעין של הגולש ערכים או מסר שאתם רוצים להעביר, גם כאן חשוב לשמור על אחידות בכל רחבי האינטרנט.
שימוש בגוגל
את זה שגוגל הוא כלי מצויין אתם לא צריכים שאני אגיד לכם, אתם כבר יודעים לבד 🙂 , אבל הוא גם יכול לתרום למיתוג האישי שלנו ושל העסק באינטרנט? אנו יכולים לאתר בו עשרות זירות דיון חדשות וקהילות בהקשר של העסק שלנו. אני למשל שתחום עיסוקי הוא בניית אתרים, יכול פשוט לרשום בגוגל "פורום בניית אתרים" או "בלוג בניית אתרים" (ותמצאו אותי ראשון 🙂 ), מה שזה נותן לנו הוא עוד עשרות ומאות זירות חדשות להביע בהן את הנוכחות האינטרנטית שלנו.
מעבר לכך, אני גם יכול לחפש בגוגל חדשות בהקשר העסק שלי ולהביע בטוקבקים חוות דעת מקצועית ועניינית על כתבה מסויימת – עוד דבר שיגרום ליותר אנשים להכיר אותי ולדעת מה אני עושה ובאיזו איכות.
מנהלי מדיה חברתית משווקי אינטרנט למיניהם נוטים לחשוב ששיווק באינטרנט זה רק פייסבוק וגוגל עם נגיעות יוטיוב, אבל אלו רק הכלים החזקים ביותר, האינטרנט עוד רחב מאוד ומיליארדי אנשים מנהלים דיונים בזירות שהם מעבר לגבולות הרשתות החברתיות ומנועי החיפוש. מעבר לכך…. עשרות אלפי אנשים בעולם ממנפים את זירות הדיון שלהם ע"י פייסבוק וגוגל – מה שגורם להם לפעילות ענפה עם קהל יעד רלוונטי.
ספינת האם
בין כל אלפי הזירות האינטרנטיות חשוב שתהיה לך זירה משלך, שתמיד תוכל להפנות את הגולשים "לבית שלך", כאן אתה קובע את השפה הגרפית, יכול לכתוב איך שאתה רוצה, יכול להאפיין את הממשק המשתמש וכו'… מעבר לכך, אף אחד לא יכול פתאום למחוק לך דף בגלל שעברת על חוקי הפלטפורמה או משהו כזה – ע"ע תחרויות לייקים בפייסבוק או מחיקת הפרופיל של קובי שטח (אושיית פייסבוק). מה שאני מנסה להגיד זה שאתם יכולים להשקיע המון וליצור קהילה פעילה על זירה שהיא לא שלכם – ופתאום בעל הפלטפורמה יכול למחוק אותה ביום בהיר אחד ללא הזהרה מוקדמת… וכל ההשקעה הלכה לפח.
חשוב שתהיה לכם זירה משלכם – לשם תוכלו לנתב את כל הפעילות האינטרנט שלכם ושל העסק, זירה שבה אך ורק אתם קובעים את החוקים!
* עוד טיפ קטן…. לדעתי גם תמיד תפתחו בלוג תחת האתר, בלוג מאפשר לך להביא את הידע שלך בצורה הטובה ביותר וגם ליצור סביב האתר קהילה פעילה איכותית שמונה בעיקר את קהל היעד שלך. להרחבה בנושא אפשר לקרוא בפוסט הזה.
תקצירים
לאחר שאתם מפרסמים פוסט בספינת האם שלכם אתם יכולים להפיץ אותו באתרי בלוגים מאמרים המלצות גולשים רשתות חברתיות וכו'…
למשל אם אני נכנס לקפה דה מרקר או לגלובס דקס, אני רושם תקציר קטן ותמציתי (4-5 שורות) על מהות הפוסט ומפנה גולשים לקרוא את הפוסט המלא כאן באתר, ובכך הרווחתי עוד אזכורים שמקשרים לפוסט ספציפי אצלי. תארו לכם שיש לכם מאות פוסטים וכל אחד מקבל 10 אזכורים… = אלפי אזכורים.
זו פעולה שלוקחת ממש כמה דקות וגם בחינם 🙂 אז מה אכפת לכם? תעשו את זה כנוהל עבודה לאחר כל פרסום פוסט, אפילו שמרו במועדפים של הדפדפן רשימה של אתרים בהם אתם פעילים – ככה זה יהיה ממש קל לנווט בין אחד לשני ולהפיץ שם את התקצירים שלכם.
* למרחיקי לכת – ניתן גם להעלות סרטון קצר ליוטיוב ולשים לינק מתוך הדיסקריפשן.
זכרו שהאינטרנט הוא אוקיינוס מידע וכדי להיות בולטים אתם צריכים לשמור על אחידות שכמה שיותר אזכורים רלוונטיים ומזוהים איתכם יופצו באינטרנט, נוכל להשוות את זה למשל העפרונות – הרבה מאמרים שאף אחד לא יודע למי הם קשורים חזקים הרבה פחות מהרבה מאמרים שכולם מזוהים איתך.
תנו לגולש לחשוב "וואי, הבן אדם הזה חזק, הוא בכל מקום…", ירצה או לא ירצה – מתישהו הוא יגיע לאתר שלך, זאת כמובן עם תשמור על עקביות….
פוסט כזה מעולה מחייב תגובה 🙂
ואני לושבת שאתה מצויין במה שאתה עושה ותמיד יוצאת נשכרת. תודה.
מעולה! מיתוג אישי באינטרנט זה היום הרבה יותר מטרנד … אפילו העו"ד שנפגשתי איתו היום הבין את זה…