בניית אתרים לחברות תיירות
בבניית אתרים לחברות תיירות, אחד הדברים החשובים ביותר זה להעביר לגולש את חוויית הנופש ע"י אתר האינטרנט ולעורר בו רגשות. כיצד נעשה זאת ע"י בניית אתרים נכונה
תיירות ונופש אלו 2 תחומים חזקים מאוד באינטרנט במיוחד בישראל. המון גולשים מעדיפים את הנוחות של הזמנה מול מסך המחשב במקום ללכת לסוכן, שבד"כ גם יגבה מהם יותר כסף מאשר הם יכולים להשיג במחירים של האינטרנט.
הדבר הזה יוצר תחרותיות רבה בזירה הזו ועל כן צריך כל הזמן להשתדרג ולהשתדרג, ולהציע לגולשים חווית קניה מרשימה ביותר, על מנת שהוא יחליט לקנות דווקה ממך ולא מהמתחרים שלך. לכן בניית אתרים תיירותיים זהו תחום שחשוב לשים בו לב לכל פרט ופרט.
איך מתבצעת בניית אתרים לחברות תיירות?
ראשית השפה הגרפית של האתר צריכה להיות מאוד מרשימה, היא צריכה לשדר חופש, צריך להמחיש לגולש את החוויה של החופש ע"י השפה הגרפית של האתר, לתת לחושים להתחיל לעבוד, זה מה שגום בד"כ להזמנה יצירת קשר דרך אתר האינטרנט.
מה כדאי לשבל בגרפיקה: עננים, מטוסים, צבעים נעימים (ואחידים, שמשתלבים טוב אחד עם השני), גרפיקה מתקדמת, חופים, כל דבר שיגרום לאדם לדמיין את עצמו כבר בחופשה.
אילו אלמנטים יש לשלב בבניית אתרי תיירות?
קודם כל בניית אתרי תיירות צריכה להיות מאוד מסודרת, צריך של אלמנט ימוקם בצורה ברורה ומסודרת בעין, שהגולש ידע "למצוא ידיים ורגליים", בתוך הדף שלכם, ועם זאת להיות חשוף להרבה תוכן מגוון אשר מציע האתר. יכולות זו מקראת "עיצוב" ויצירת ממשק משתמש (GUI), וזה חלק מתהליך בניית אתרים נכון, לגבי כל אתר, לא רק לגבי אתרי תיירות.
למשל: את הקלנדר (לוח שנה) ממנו ניתן להזמין טיסות, כדאי למקם בצד ימין למעלה של האתר, מתחת ל-HEADER, זה מקום בולט בעין והגולש ידע להגיע לשם בשניות ברגע שהביע נכונות להזמין משהו. בנקודה זו חשוב לציין כי אסור שהגולש יתמהמה, ברגע שהוא לקח החלטה – תנו לו את כל הכלים להגיע לממשק ההזמנה באופן מיידי ומבלי להסתבך באתר אינטרנט מסורבל.
במרכז העמוד שלבו סליידר עם שכבות מתלפות של יעדים נבחרים, דבר זה משרת 2 מטרות בבניית אתרי תיירות, האחת היא כמו שאמרנו – להציע מגוון רחב לגולש ובמינימום שטח על פני הדף, ושכבות מתחלפות עושות את זה בצורה מעולה. השניה היא להמחיש את החוויה ע"י שילוב של תמונות גדולות בשטח המתחלף הזה, כמו שכבר אמרנו – על מנת להמחיש את חווית החופש והנופש.
בתמונה: אתרי תיירות מובילים בישראל. צילומי מסך.
בניית אתרים לחברות תיירות – רצוי לשלב בלוג ומערכת כתבות
בעולם תחרותי כמו עולם התיירות ובמיוחד באינטרנט, חשוב שתתנו ערך מוסף לגולש, מעבר למחירים טובים, אתם צריכים לספק תוכן, למשל כתבו בלוג והעלו כתבות על יעדים נבחרים,תראו שאתם מקצוענים בתיירות ויודעים על מה אתם מדברים. מעבר לערך המוסף שזה נותן לגולש – זה ם מאוד עוזר לכם בתהליך הקידום בגוגל. וגוגל הוא כלי חזק מאוד בתיירות באינטרנט, משם כנראה תגיע רוב התנועה שלכם ותנועה איכותית של אנשים שרוצים להזמין! כי הרי הם חיפשו יעד מסויים בגוגל ורק אז הגיעו אליכם – כשהם כבר מכווניי מטרה.
שתפו בתמונות, ואפילו תנו לגולשים לשתף תמונות וחוויות מהנופש שלהם בחו"ל, אפילו תנו ממשק לניהול בלוגים וקדמו אותו בגוגל.
תוכן טוב ימשוך אליכם הרבה גולשים שבעצם מתעניינים במידע, אבל מה שזה יותר הוא טראפיק באתר שלכם, בו תוכלו להציע את המוצרים שלכם לעיני הגולשים באתר. תוכן טוב התחומכם אף יקושר מהרבה מקומות, וכך אפילו תרוויחו פרסום לאתר האינטרנט שלכם בחינם.
השתמשו לאורך כל חווית הגלישה באתר ב-THUMBNAILS, אלו תמונות התצוגה הקטנות שמופיעות לצד כל חבילה, רצוי מאוד לגוון לגולש בעיניים בבניית אתרים לחברות תיירות, שכן טקסט יבש לא מעורר חושים ולא מעורר את הגולש להתעניין במידע שלכם.
בניית אתרים לחברות תיירות – אילו אלמנטים יש לשלב בדפי המידע?
בכל דף ודף רצוי לשלב את האלמנטים הבאים: תמונת המלון יעד, טקסט קצר (4-5 שורות) המתאר את חוויית הנופש באותו יעד, כותרת ושם המלון חבילת הנופש, אפילו מפה אינטראקטיבית כדי להמחיש את המיקום בעולם.
עוד דבר שניתן לעשות הוא לקשר מהכתבות אל המבצעים שלכם, למשל: להכניס כתבה מעולה על ברצלונה בו מתארים אנשים שכבר היו שם את החוויות, כולל תמונות והמחשה של הנופש בברצלונה, כתבת תוכן אמיתי לכל דבר, לא שיווקית. ובסוף בכתבה לנסח טקסט המציע דיל לברצלונה במחיר שכמעט אי אפשר לזבר לו – זה עובד!
חשוב גם להתממשק עם מערכות תיירות (כמו אמדאוס למשל), ולשלוף משם תמיד את הדילים החמים, יש להתמקד ביעדים חמים וגם להשתדרג בהתאם לעונה.
לסיכום – בניית אתרים לחברות תיירות
שם המשחק הוא רגש! ככל שנעורר יותר רגשות בקרב הגולש וניתן לו להרגיש את חוויית הנופש – כך האתר שלנו יצליח יותר! ונגבה זאת באתר שיאפשר לגולש לבצע את הפעולה במהירות המירבית כאשר החליט להזמין אצלכם נופש.
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!