האם שווה לבנות על הרעיון שלכם אתר?
בעולם בו האינטרנט הפך למדיום הפופולארי ביותר עבור הציבור, נוצרה הזדמנות עסקית שמאפשרת לכל אחד ואחת מאיתנו לייצר הכנסה מהאינטרנט. לחלק גדול מכם וודאי יצא להשתתף בשיחות עם חברים ומשפחה על רעיונות לאתרים "שיעשו מלא כסף" או על אפליקציה ייחודית שתהיה וויראלית ואלפי אנשים יורידו אותה. אך בין רעיון להגשמת החזון מפרידה עבודה קשה ולעתים חוסר ידע שמונע מאנשים להגיע להצלחה? וכאן נשאלת השאלה – האם הרעיון שלכם באמת שווה כסף? האם שווה לבנות על הרעיון שלכם אתר?
שלב 1 – האם יש ביקוש לאתר שלי?
עלה לכם רעיון להקים אתר – הדבר הראשון שעליכם לבדוק הוא האם יש לו היתכנות וביקוש בגוגל. קודם כל מומלץ לכם לחפש בגוגל אתרים הקשורים לרעיון שלכם ולראות מה הם מציעים והאם יש לכם יתרון ייחודי כלשהו עליהם. כפי שכל בעל עסק בודק דבר ראשון ביקוש והיצע – עליכם לבדוק ביקוש והיצע באינטרנט לאתר שלכם. איך עושים את זה? בעזרת גוגל.
בגוגל ובאינטרנט בכלל כל הביקוש וההיצע נמדד לפי חיפוש אחר מילות מפתח. כשמישהו אומר שהוא מקום 1 בגוגל, השאלה האמיתית שמעניינת היא באיזה ביטוי הוא מקום 1 בגוגל. אם הוא מקודם בביטוי תחרותי שיש לו חיפושים מרובים – אז זו בהחלט תעודת כבוד שתביא לו גולשים רבים לאתר. אבל אם הוא מקודם בביטוי לא תחרותי שלא מחפשים אותו בכלל (כמו השם שלו או השם של העסק למשל) – זה לא יעזור לו.
בדיקת ביקוש – בעזרת כלי מילות המפתח של גוגל. הקלידו את הביטויים הרלוונטיים לאתר שלכם ובדקו כמה גולשים מחפשים אותם בכל חודש. הקפידו לסמן חיפוש על בסיס התאמה מדויקת.
בדיקת היצע – חפשו בגוגל את אותם ביטויים ובדקו מיהם המתחרים שלכם וכמה הם חזקים יחסית אליכם. אל תיבהלו אם יש מתחרים, להיפך – זה דווקא אומר שיש ביקוש למוצר שלכם.
שלב 2 – לבנות אתר / אפליקציה בפייסבוק או דף אוהדים?
אחרי שהחלטתם ללכת על הרעיון שלכם, כעת עליכם להחליט מהי הדרך הטובה ביותר לתקוף את הנושא. בניית אתרים היא תמיד האופציה הראשונה והמועדפת. הסיבה היא שנכון להיום, אנשים עדיין מזהים באתר תדמיתי של חברה או עסק, מקום רציני יותר מאתר בפייסבוק, דבר שמתבטא גם באחוזי המרה ורכישה גבוהים יותר באתרי אינטרנט לעומת דף בפייסבוק למשל.
פיתוח דף בפייסבוק או פיתוח אפליקציות לפייסבוק נועדו יותר להגדלת החשיפה של המותג ברשת. אך גם אם תפתחו אפליקציה נהדרת שתתפשט בצורה וויראלית ותמשוך אלפי גולשים ואוהדים – עדיין תצטרכו להפנות אותם לאתר הראשי שלכם בשביל למכור להם את השירותים / מוצרים שלכם.
אם אתם רוצים לבדוק האם קיימת אפליקציה כמו שלכם – כנסו ל- Itunes וחפשו.
בשלב זה אתם כבר מספיק בשלים להחליט אם יש היתכנות ובסיס להקמת הפלטפורמה האינטרנטית שלכם. זה הזמן ליצור קשר עם חברת בניית אתרים, לרכוש דומיין ולהתחיל לקדם את עצמכם.
בהצלחה.
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!