מדריך מהיר לשיווק על ידי קוד QR
הפוסט הזה ידבר קצת על עולם הסמארטפונים ועל התקשורת בין האונליין לאוף ליין, עד לא מזמן, אם הייתם רואים פרסומת מודפסת מסויימת (פלייר על תחנת אוטובוס, שלט חוצות) והייתם רוצים להיכנס לכתובת הרשומה במודעה – הייתים אשכרה צריכים לרשום אותה או לזכור אותה, בכך גם הפעולה אינה נוחה למבקש המידע וגם מורידה את אחוזי ההמרה למפרסם.
מה עושים היום כדי לחסוך את כל הסיפור? קוד QR! הריבוע הקטן הזה שמקשר בין האוף ליין לאון ליין ומנייד לנו כל פיסת מידע שרק נרצה.
אז קצת רקע על הקיו אר: QR אלו ראשי התיבות של quick response ,הקיו אר קוד הומצא בשנת 1994 ביפן ע"י חברה בת של טויוטה, והוא שימש בעיקר כדי לזהות חלקים ברכבים, הקוד מורכב מארבעה ריבועי עוגנים, שלושה בפינות ועוד אחד קטן שנדחס קצת פנימה (ראו תמונה), עוגנים אלו מאפשרים מכשיר לדעת מהו כיוון הקריאה של הברקוד. כיום ניתן להזין בקוד QR מידע של עד 4296 תווים כאשר המכשיר מזהה אותם ע"פ דחיסות המרווחים בין חלקי הקוד השונים.
כיום השימושים העיקריים בקוד QR הם:
1. כתובות אינטרנט הורדת אפליקציות
בטח נתקלת לא מעט בכיתוב "סרקו את הקוד והורידו את האפליקציה שלנו…" ועוד כהנה וכהנה דברים בסגנון, או "כנסו לעמוד הפייסבוק שלנו – עם הפניה לקוד מסויים. זה בעצם מה שמהווה את המעבר מהזירה האופליינית היבשה לזירה האונליינים האינטראקטיבית והתוססת – זירה שמאפשרת הרבה יותר למפרסמים.
2. כרטיסי ביקור
רבים הם בעלי העסקים אשר מדפיסים כיום קוד QR על גב הכרטיס שלהם, ויש לזה תועלת רבה. כאשר מישהו מקבל את הכרטיס – הוא לא צריך להזין את הפרטים לסמארטפון שלו – הוא צריך פשוט לסרוק את הקוד – והפרטים מוזנים באופן אוטומטי לטלפון, כל מה שנשאר לעשות זה לחיצה על "שמור איש קשר" והופה! את אצל עוד לקוח פוטנציאלי בנייד.
אפליקציות לקריאת קוד QR
כיום לרוב משתמשי הטלפונים החכמים (סמארטפונים) – מותקנת גם אפליקציה לסריקת קריאת קוד QR, רוצים גם אתם להיכנס לעניינים? הורידו חינם את האפליקציה ותתחילו לשחק איתה ולנסות אותה בשטח. הורדה לאייפון, הורדה לאנדרואיד.
איך ניצור קוד QR משלנו?
רוצים גם אתם קיו אר קוד משלכם? קלי קלות! קודם כל כנסו ללינק הזה, שהוא בעצם מחולל QR קוד, אתם בוחרים שם את סוג המידע שאתם רוצים להצפין בתוך הקוד, מקישים את המידע הרצוי ו…. הופה! יש לכם QR קוד משלכם. התוכנה יוצרת לכם את הקוד בפורמט PNG, אותו תוכלו להעביר אח"כ לגרפיקאי שלכם בית דפוס וכו'… ולעשות בו ככל העולה על דעתכם. אין הגבלה באתר, ותוכלו ליצור כמה קודים שתרצו לכל האתרים שלכם, כרטיסי ביקור ווטאבר…
שימושים יצירתיים בקוד QR וכמה המלצות קטנות
אז קודם כל את הפסקה הזו אני רוצה לפתוח בסרטון שממחיש שימוש גאוני ויוצא דופן בקוד QR, תוכלו לראות בלייב איך זה עובד. ככה זה כשטכנולוגיה וקריאייטיב מעולה נפגשים.
אז אחרי שצפיתם בסרטון, התחלתם להבין קצת עד כמה זה יכול לתרום לעסק שלכם? אפשר לעשות בקוד המעולה הזה מגוון רחב של שימושים שיווקיים מעבר ללהדפיס על כרטיס ביקור או על מודעה על תחנת אוטובוס.
בעלי אפליקציות: אם יש לכם אפליקציה יעודית לעסק – הייתי מאוד ממליץ לשים QR קוד בגדול בסיידבר של האתר שלכם (גרוף לכל העמודים), אשר יאפשר לכם לנייד את הגולשים שלכם כל למובייל ולהיות איתם בקשר תמידי.
בעלי עסקים למזון מהיר: צרו קוד ישיר לתפריט תפריט המשלוחים שלכם ותלו אותו בפינות בולטות בעסק, אפילו הציעו הנחה קטנה של 5% למזמינים דרך האפליקציה, זו אחלה דרך להגדיל את מאגר הלקוחות שלכם ולהפוך לקוחות מזדמנים לקבועים. שימו QR בכל אריזת משלוח, למשל: פיצריות – אפילו להדפיס על הקרטון.
חנויות אופנה, יופי וטיפוח: צרו אתר מובייל יעודי עם הקולקציה שלכם, פזרו ברדיוס של קילומטר מהחנות קודים של QR עם הכתובת שלכם, תנו לאנשים להתרשם מהקולקציה והמחירים ולגרום להם להגיע אליכם.
משווקים באינטרנט: ניתן להעלות קוד QR קקובץ תמוהנ על הקיר שלכם או על הקישר של הדף שלכם, ובכך לגרום לאנשים להוריד את האפליקציה שלכם או להכניס אתכם לאנשי הקשר בסריקה פשוטה. הצמידו לזה טקסט, למשל: "רוצה שיחת יעוץ ראשונית מתנה?" סרוק את הקוד, לא שאי אפשר גם להשאיר טלפון, אבל הגימיק החמוד הזה עושה את זה ללקוחות פוטנציאלים. מראש השיחה כבר תהיה בגישה אחרת.
לסיכום: רוב בעלי הסמארטפונים בלים איתם יום ולילה, אתם מאוד רוצים להגיע אליהם לנייד, ולהישאר בקשר תמידי.
אם יש לכם עוד טריקים וקייס סטאדיס נחמדים על שימוש בקיו אר קוד – אשמח לראות את זה בתגובות 🙂
פוסט מעולה. תודה רבה על שיתוף המידע המועיל.
סטארטאפ סרוקאוטו – הפקת שלטים לנכסים ולמכירת רכבים.
שווה להציץ.
באמת שפוסט מעולה. אני יכול רק לציין שממה שקראתי, איכות הפרסום וההגעה של הקודים האלה קצת מוגבלת. במיוחד אם המוצר משווק לקהל יעד מבוגר או חסר יכולות טכנולוגיות (חרדים)..
פוסט מצוין!
כדאי לא לשים בקוד את ה URL הרגיל של האתר, עדיף ליצור קישור מיוחד עם מעקב בשביל לדעת כמה הגיעו דרך הQRקוד
מיכאל.